Doar două persoane din Timiș pe lista alocării ajutoarelor de urgență de la Guvern

53

Guvernul se pregătește să adopte o listă cu alocări financiare de urgență persoanelor care au avut de suferit în urma calamităților naturale. Din cei 550 de beneficiari, doar doi sunt din Timiș.

”Prin proiectul alăturat de hotărâre a Guvernului se propune acordarea de ajutoare de urgență în sumă totală de 2.029.800 lei pentru sprijinirea unui număr total de 550 familii și persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundații, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială”, se arată în propunerea Executivului.

În județul Timiș vor primi bani două persoane, iar suma se ridică la 8.000 de lei. Cei mai mulți bani, 224.500 de lei, ajung în județul Neamț.

”O situație deosebită o prezintă un număr de 12 familii din municipiul Piatra Neamț, județul Neamț, ale căror apartamente au fost distruse de un incendiu produs în data de 31 octombrie 2018, în blocul D5 de pe strada Dimitrie Leonida, nr.23, scara B, ca urmare a exploziei unei instalații de gaz metan dintr-un apartament situat pe aceeași scară, iar pentru sprijinirea acestor familii se propune acordarea de ajutoare de urgență”, explică guvernanții.

Proiectul va intra în dezbatere la ședința de Guvern din 5 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ