Doar 144 de directori de școli au trecut examenul pentru ocuparea postului în Timiș

505

Rezultatele finale ale examenului pentru ocuparea postului de director sau director adjunct în unitățile de învățământ din Timiș arată că doar 144 au promovat (din 245 înscrişi). Candidații care au susținut examenul pentru postul vacant de director au trecut prin trei probe: proba scrisă a examenului tip grilă, prezentarea CV-ului și susținerea interviului.

În urma susținerii probei pentru interviu, cele mai multe contestații au fost depuse în Timiș. Astfel că județul a ocupat al doilea loc, la nivel național, datorită numărului de contestații. 23 de candidați s-au declarat nemulțumiți de evaluarea comisiei la cea de a treia probă. Dintre aceștia, însă, 9 au reușit să promoveze, în urma contestațiilor.

Actualii directori vor ocupa funcția în unitățile de învățământ pentru care au optat. Examenul a fost organizat de către Ministerul Învățământului după 10 ani de la ultimul astfel de concurs. Conducerea sistemului de învățământ declara, înainte de începerea examenului, că își dorește manageri capabil, nu înregimentați politic. În ultimii ani, directorii în funcții erau desemnați fără susțină un examen.

Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ