Directorul administrativ al unei universități a murit la 40 de ani, din cauza stresului

638

Directorul general administrativ al Universităţii din Bucureşti a murit la doar 40 ani. Economistul Adrian Albu va fi înmormântat în satul 2 Mai din judeţul Constanţa.

Vestea morţii lui Adrian Albu a fost anunţată de Universitatea din Bucureşti, pe care acesta o conducea din punct de vedere administrativ.

„Ne-a părăsit domnul Director Administrativ al UB Adrian Albu. De câte ori am interacţionat cu dânsul a fost un om foarte corect şi ne-a susţinut cât a putut în interesul Universităţii. Răspundea tuturor la e-mail-uri personal după programul care nu îi permitea nici să respire, rezolva tot ce se putea rezolva, evita orice ilegalitate. Astfel de oameni au ţinut şi ţin pe picioare această instituţie. Ar fi fost de folos pentru toţi ca stresul să fi fost mai mic. Să ne rugăm pentru dânsul, Dumnezeu să îl odihnească“ – Virgil Iordache, coleg.

„Conducerea Universităţii din Bucureşti anunţă cu profund regret încetarea din viaţă, miercuri, 16 ianuarie 2019, a domnului ec. Adrian Albu, Director General Administrativ al Universităţii din Bucureşti.

Vineri, 18 ianuarie 2019, începând cu ora 11:00, va avea loc o slujbă de pomenire în Holul Palatului Facultăţii de Drept.  Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 19 ianuarie 2019, ora 12:00, în Comuna 2 Mai, jud. Constanţa.

Adrian Albu şi-a dedicat viaţa comunităţii academice a Universităţii din Bucureşti, în slujba căreia s-a pus cu un devotament şi o abnegaţie exemplare, ca administrator al Facultăţii de Litere, contabil şef şi apoi Director General Administrativ al UB. Dăruirea profesională şi asumarea fermă a dificilelor responsabilităţi care i-au revenit în decursul timpului i-au adus preţuirea şi ataşamentul colegilor din instituţie, din universităţile partenere în Consorţiul „Universitaria” şi din Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Contribuţia lui Adrian Albu la funcţionarea şi devenirea Universităţii din Bucureşti în ultimele decenii este nepreţuită. Puterea lui de muncă, pusă fără precupeţire în serviciul comunităţii academice, a fost tragic înfrântă de un sfârşit prematur.

Cei care l-au cunoscut îi vor păstra o vie şi caldă amintire. Dumnezeu să-l odihnească!“, este scris pe site-ul Universităţii Bucureşti.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.