România, la un pas de o criză energetică fără precedent. Termocentrala Rovinari, oprită

423

Pentru prima dată în 50 de ani de existenţă, Termocentrala Rovinari a fost nevoită să oprească un grup energetic. Greva minerilor de la Complexul Energetic Oltenia a epuizat stocul de cărbune. România a fost la un pas de o criză fără precedent pe piaţa energetică.

După şase zile de proteste, liderii de sindicat au negociat direct cu ministrul Energiei. Nu au obţinut tot ce şi-au dorit. Cu toate acestea, minerii din şapte galerii au renunţat la grevă. Tensiunile din subteran ne pot costa pe toţi. Factura la curent ar putea fi mai scumpă, spun analiştii.

Minerii nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă au fost la un pas să intre în sediul Prefecturii Gorj. La aceeaşi masă cu ministrul Energiei, liderii de sindicat au acceptat o ofertă care tot nu îndeplineşte condiţiile cerute de angajaţi pentru a relua activitatea la Compexului Energetic Oltenia.

Muncitorii ar fi vrut o majorare salarială de 1600 de lei brut. Au primit 1000 de lei, primă de Paşte şi vouchere de vacanţă.

Dacă nu reuşim astăzi (n.r. miercuri) să reluăm activitatea, mi-e tare greu să spun ce se va întâmpla cu compania de aici încolo – Anton Anton, ministrul Energiei.

Greva minerilor a început în urmă cu şase zile şi a golit stocurile de cărbune din depozitele de la Rovinari. Aici, unul din cele trei grupuri energetice a fost oprit la miezul nopţii.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ