Director de la Universitatea de Medicină – nota zece la un examen inexistent!

1186

Directorul UMF Daniela Drugus a fost notata cu 10 la un examen la care nu a participat Informatia apare intr-un dosar bomba al DNA Iasi in care procurorii au folosit un investigator sub acoperire @ Greii UMF au fost interceptati, filati si supravegheati video Unul dintre profesorii din comisia de examinare a recunoscut in fata anchetatorilor ca Drugus nu a sustinut examenul si ca a fost notata cu 10 @ Cu toate acestea, surpriza: DNA claseaza dosarul, deoarece, dupa perchezitii, profesorii de la UMF au sters nota din catalog cu pasta corectoare si au scris: „absent” Cititi si va cruciti!

Fostul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, Vasile Astarastoae, fostul decan al Facultatii de Medicina, Doina Azoicai, dar si alte cadre didactice de la aceiasi institutie de invatamant superior au fost spionate direct sau cu ajutorul unor echipamente de urmarire performante in cadrul unei anchete demarate de Directia Nationala Anticoruptie.

Procurorii Serviciului Teritorial Iasi al DNA primisera informatia ca directoarea economica a UMF, Daniela Drugus, cea care intre timp a si devenit cadru didactic al universitatii, fusese notata cu 10.00 la examenul final de absolvire a unui masterat, in conditiile in care aceasta nici macar nu se prezentase sa sustina lucrarea finala, asa cum ar fi trebuit. Unul din cadrele didactice implicate in examinarea studentilor a confirmat partial informatiile primite de procurorii DNA.

Nume grele implicate

Ancheta a demarat in data de 19 august 2016 si s-a realizat in cadrul dosarului 122/P/2016, inregistrat la DNA Iasi. In cadrul acestei anchete au fost interceptate convorbirile telefonice si supravegheati si cu alte mijloace tehnice dupa cum s-a mai precizat Vasile Astarastoae si Doina Azoicai, Daniela Drugus dar si altii precum Lucian Doru Botezat, Liviu Oprea, Dragos Pieptu, dar si Anton Knielling, toti acestia fiind cadre didactice din UMF.

Investigator sub acoperire

Dupa cum s-a mai spus, pe data de 31 august 2016, procurorii DNA decid sa “infiltreze” in UMF un investigator sub acoperire pentru a culege informatii si probe. Avand numele fictiv de Catalin Narcis Paraschiv, acest investigator a primit puteri depline in realizarea investigatiei.

“Prin ordonanta procurorului s-a dispus autorizarea folosirii colaboratorului cu identitate protejata Paraschiv Catalin Narcis, pentru perioada 30.08.2016-28.10.2016 acest fiind autorizat sa efectueze si sa participle la urmatorele activitatati: sa discute atat telefonic cat si direct cu numitii Astarastoae Vasile, Azoicai Doina, Botezat Doru Gavrilovici Cristina, Anton Knielling, Pieptu Dragos, precum si cu alte persoane cu privire la orice aspect ce intereseaza cauza, pentru a obtine mijloace de proba; sa efectueze filmari video in mediul ambiental  frecventat in vederea strangerii de date si probe care sa duca la solutionarea cauzei”, se arata in ordonanta procurorilor DNA, cea care se refera la folosirea acestui “investigator”.

Sa reamintim ca pe 1 septembrie 2016, procurorii DNA au efectuat perchezitii la UMF Iasi, ridicand mai multe documente, actiune mediatizata de mass-media ieseana.

sursa foto: a1.ro

sursa: 7iasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ