Director al DRDP Timişoara şi patron de firmă de construcţii, trimişi în judecată de DNA

754

Un director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara şi un patron al unei firme de construcţii sunt trimişi în jduecată de DNA pentru luare, respectiv dare de mită.

Potrivit procurorilor anticorupţie, şeful de la DRDP Timişoara, Silvia Nely Ciobanovschi, a semnat recepţia pentru lucrări de consolidare a drumului naţional 57B fără ca acestea să fie complete şi care au prezentat nereguli.

„La data de 06 mai 2008, între Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, pe de o parte, și o asociere de firme din care făcea parte și societatea reprezentată de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru, a fost încheiat un contract de execuție de lucrări având ca și obiect consolidarea a două tronsoane ale șoselei DN 57B. În acest context, în perioada noiembrie – decembrie 2010, inculpata Ciobanovschi Silvia Nely, în calitatea menționată mai sus, dar și în cea de președinte a comisiei de recepție a lucrărilor, a pretins și primit de la inculpatul Staicu Nicolae Dumitru mai multe foloase necuvenite în valoare totală de 14.747 lei”, transmite DNA.

După ce documentele de recepţie a lucrării au fost semnate de directorul care a pretins mită, comisia de specialitate a descoperit că: „anumite lucrări contractate nu au fost executate, au fost executate parțial sau fără respectarea prevederilor proiectului, iar aspectele respective nu au fost menționate de inculpată în cuprinsul documentului înaintat C.N.A.D.N.R”.

Astfel, patronul firmei de construcţii a reuşit să primească 70% din suma lăsată garanţie pentru lucrare, când de fapt banii ar fi trebuit folosiţi pentru a repara deficienţele. Procurorii au pus sechestru pe unele bunuri ale inculpatei, iar acum dosarul a ajuns la Tribunalul Caraș Severin pentru judecare.

LĂSAȚI UN MESAJ