Din nou în Europa: Politehnica – Polva Serviti

159

Politehnica revine în Europa după aproape 10 ani de absență din întrecerile continentale. ”Să câștigăm la cât mai multe goluri diferență”, este obiectivul alb-violeților înaintea duelului cu Polva Serviti de sâmbătă.

Medalia de bronz a campionatului cucerită în primăvară a trimis-o pe Poli în fazele de calificare ale Cupei EHF. Primul adversar al studenților este tocmai campioana Estoniei, într-o bătălie programată a avea loc în două episoade. Turul se joacă sâmbătă seara, la Timișoara, returul o săptămână mai târziu lângă Marea Baltică.

”Este un meci important pentru noi pentru că jucăm din nou în Europa după mult timp. I-am urmărit pe estonieni pe câteva înregistrări și cam știm la ce să ne așteptăm, dar vom vedea la ora meciului exact cum stăm, care e nivelul lor. Sunt o echipă tânără cu potențial. Ar fi de preferat să câștigăm la cât mai multe goluri ca să avem puțină liniște în retur. Nu știu la câte goluri diferență ar trebui să fie pentru că în handbal am văzut și răsturnări de zece goluri, deci trebuie să fim atenți…”, a declarat căpitanul Cristian Fenici.

Fenici este singurul jucător din actualul lot ce a fost pe teren și la precedenta campanie a lui Poli în Europa. Se întâmpla în anul 2007, iar alb-violeții au atins atunci sferturile de finală ale Cupei Challenge.

Conducătorul de joc a absentat de la primul meci al stagiunii, cel de la Constanța, din cauza unei leziuni musculare și prezența sa pe teren sâmbătă este în continuare sub semnul întrebării. ”Este cam la 80% refăcut, vedem cum evoluează în aceste zile și în funcție și de sfatul medicilor vom decide. Ne preocupă recuperarea completă a lui Cristi Fenici”, au punctat oficialii lui Poli.

Apel la suporteri

Poli mizează și pe sprijinul suporterilor la acest meci important ce îi poate deschide poarta către Cupa EHF. ”Ne așteptăm la un meci diferit cu estonienii. Sigur va fi altceva contra unei echipe bune care a câștigat campionatul. Sper că publicul va veni alături de noi la acest meci. E primul meci al sezonului acasă și contăm ca sprijinul lor să ne ajute așa cum au făcut-o în ultimele 4-5 meciuri din campiontul trecut”, a transmis antrenorul Pero Milosevic.

Meciul tur dintre Poli și Polva se va disputa sâmbătă, ora 19, în sala Constantin Jude. Biletele de intrare vor fi disponibile la fața locului la prețul de 10 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ