DIICOT: anchetă în cazul unui adept al grupării teroriste Statul Islamic

89

Acuzaţii grave din partea DIICOT la adresa unui tânăr din Craiova! Acesta ar fi publicat pe internet materiale de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic, inclusiv decapitări si incendieri de persoane!

Respectivul a intrat în vizorul procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – DIICOT, care anunţă că suspectul „a promovat în mod sistematic, în public, doctrina radical-islamistă”. Mai exact, ar fi postat, pe reţele de socializare, „opinii, scrieri, imagini, înregistrări audio-video reprezentând activităti, acţiuni armate, violenţe si de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic: decapitări si incendieri de persoane, execuţii prin împuşcare, mesaje radical-jihadiste ale liderilor unor grupări teroriste, mesaje de propagandă a Statului Islamic”.

Ce a urmărit? „Câştigarea de noi adepţi, capabili să recurgă la săvârşirea aceluiaşi gen de fapte ca cele a căror promovare prin propagandă a realizat-o”, spun procurorii DIICOT.

Suspectul aflat în vizorul DIICOT are 17 ani şi este elev la un liceul din Craiova

Percheziţia la domiciliul său a scos la iveală materiale de propagandă islamistă! În ancheta DIICOT s-au implicat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, iar suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Tânărul a fost audiat în prezenţa unui psiholog, anchetatorii urmând să decidă dacă vor solicita, cu acordul părinţilor, o expertiză psihiatrică a acestuia. Suspectul are 17 ani şi este elev la un liceul din Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ