DIABOLIC! Protestele de stradă fac parte din planul PSD?

2919

În mediul virtual circulă informaţia potrivit căreia protestele de stradă ar face parte din planul PSD prin care ordonanţele privind justiţia îşi vor face efectul, iar Liviu Dragnea ar ajunge şeful Guvernului.

Iată mai jos postarea care circulă pe internet, cu rezerva că să sursa originală nu e foarte clară.

În mod evident, Guvernul se aștepta la mișcări de stradă masive dacă dă ordonanțe pe șest, hoțește, în toiul nopții, mai ales după două duminici în care numărul protestatarilor s-a dublat, ajungând pe la 100.000. E posibil ca în seara asta să iasă și mai multă lume, chiar dacă e mijlocul săptămânii.

Următoarea lor mutare e adevăratul ȘAH MAT: Grindeanu demisionează împreună cu întregul Guvern. O mare parte din lumea din stradă e mulțumită, consideră că are parte de o victorie, doar a strigat “DEMISIA!” și “Jos Guvernul!”, nu?

Problema e că abia asta e marea înfrângere.
Constituția face o distincție între acte de dispoziție și acte administrative ale unui Guvern. Printre actele de dispoziție se află și adoptarea sau retragerea Ordonanțelor de Urgență. Un Guvern interimar, conform Constituției, are prerogative restrânse și nu poate acționa decât administrativ.

Așadar:
1) Guvernul își dă demisia

2) Lumea din stradă e mulțumită și pleacă acasă

3) Guvernul interimar nu poate retrage Ordonanța de Urgență, că ar fi neconstituțional. Deci legea fundamentală nu le permite, că ei ar fi vrut, dar uite, nu se mai poate!

4) Chiar dacă lumea se prinde că a fost păcălită și rămâne în stradă, mare parte din votanții PSD, precum și cei blocați cu telecomanda pe A3 și RTV, vor urla: “Ce mai vreți? Ne-ați dat jos Guvernul, ați câștigat, marș acasă! La muncă, nu la proteste!”

5) Avocatul Poporului se face că plouă, Curtea Constituțională e sesizată prea târziu, n-are timp să delibereze, trec cele 10 zile, OUG intră în vigoare și își face efectele instant

6) PSD zice: “Păi cum, n-am făcut dezbatere, consultări publice, ba v-am dat și 10 zile să contestați ordonanța? Totul pe lege, ca la carte! Respectați voința poporului exprimată legal prin vot!”

7) Dragnea formează noul Guvern, acum că nu mai are nicio pată.

În aceste condiţii, protestatarii sunt îndemnaţi să nu mai ceară demisia Guvernului, cu doar retragerea ordonanţelor.

1 COMENTARIU

  1. Nici poporul nu e unit. Avem multi tineri destepti, dar fara „talente” de politician. Si-au dat pensii nesimtitite, salarii si alte facilitati (deplasari in strainatate, banii de benzina, chirii, soferi, secretare). Ei ne spun doar salariul de baza, care este de fapt un „mizilic”. Coruptia si mafia au ajuns la cote alarmante. Mergem ca o „gloata” si ei ne manipuleaza. Suntem de rasul lumii. Am ajuns cei mai saracii din Europa. Ne pleaca toti tinerii din tara. Legiile tarii ar trebuii schimbate fundamental; la fel si Constitutia. Parlamentul redus la 300 persoane (totalul ambelor camere). Sa nu fim condusi „Bicefal”. Odata balanta inclina in favoarea premierului, alta data in favoarea presedintelui. Sa hotaram ce fel de conducere avem: prezidentiala sau ministeriala. Asta era prioritatea Romaniei? Ordonanta de urgenta pentru puscariabili? De ce atata graba? NE TRATEAZA CA PE NISTE RETARDATI! Desteaptate ROMANE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ