Deținuții din Timișoara aduc venituri mari închisorii

208

Deținuții Penitenciarului Timișoara sunt tot mai căutați pentru munca lor. Sunt harnici și punctuali, așa că tot mai multe firme sau instituții publice apelează la serviciile lor.

”Persoanele private de libertate au fost responsabilizate și stimulate să participe la programele şi activităţile derulate în perioada detenției. Acest fapt a determinat participarea unui număr ridicat de deținuți la activități lucrative, programe educative și moral-religioase, consolidarea echilibrului între sistemul sancționator determinat de încălcarea regulilor în penitenciar și sistemul de recompense rezultat în urma unor conduite constant positive”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Timișoara.

În anul 2018 au fost încheiate 43 contracte de voluntariat, cu persoane juridice de drept public sau persoane juridice de drept privat, fără scop patrimonial, fiind implicaţi în activități lucrative un număr de 521 deținuți; 78 de contracte cu beneficiarii forţei de muncă speciale, persoane juridice, şi un număr de 6 contracte, persoane fizice.

Veniturile proprii încasate au fost în sumă de 11.186.111 lei, depășindu-se astfel, pentru prima dată în sistemul penitenciar, pragul de 10.000.000 lei. Cea mai mare pondere – 10.544.172 ( 94,26%), o reprezintă încasări prestări servicii din folosirea la muncă a persoanelor private de libertate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ