Detalii despre moartea lui Ionel Lepa

1657

Ionel Lepa, criminalul polițistului Cristian Amariei, s-a sinucis în închisoare. Detalii despre moartea asasinului au fost făcute publice de oficiali ai Penitenciarului din Timișoara unde și-a pus capăt zilelor bărbatul în vârstă de 47 de ani.

Luni de dimineață, la ora 6.34, un apel la 112 anunța că un deținut din Penitenciarul Popa Şapcă din Timișoara a fost găsit spânzurat în celulă. Șase minute mai târziu primul echipaj SAJ ajungea acolo şi începea resuscitarea victimei. Lepa a fost declarat decedat de către medicii sosiți la Penitenciar. În vârstă de 47 de ani, criminalul polițistului Cristian Amariei nu a mai putut fi salvat.

El a fost găsit spânzurat în baia celulei cu cearceaful de pe pat, au informat reprezentanții penitenciarului. Gardienii au mers la ușa celulei la ora 6.30 şi au introdus tava cu mâncarea de dimineață pe ușița specială, dar au văzut că Lepa nu vine să ia mâncarea. Atunci au intrat în celulă şi l-au găsit spânzurat.

Bărbatul nu fusese dus în arestul poliției după arestare, ci direct la penitenciar, pentru că avea de executat o pedeapsă de peste 4 ani de închisoare pentru tâlhărie, pedeapsă de la care se sustrăgea atunci când a fost prins. În penitenciar a fost izolat singur într-o celulă şi încă e neclar cum a reușit să se sinucidă. La nivelul penitenciarului s-a declanșat o verificare internă pentru a se stabili împrejurările producerii incidentului.

Ionel Marcel Lepa risca pedeapsa pe viată după ce l-a împușcat mortal pe Cristian Amariei, la Izvin, lângă Recaş, în timp ce era urmărit de un echipaj de poliție.

Vineri, Lepa a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru infracțiunile de ultraj, omor calificat, nerespectarea armelor şi munițiilor şi uz de armă fără drept, după ce l-a ucis pe polițistul Cristian Anarhiei, aflat în misiune. Lepa avea deja de ispășit o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare pentru tâlhărie.

Sursa: observator.tv

 

LĂSAȚI UN MESAJ