Descinderi pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva! Ce nereguli au descoperit inspectorii de la drumuri. Video

233

La controlul inopinat efectuat ieri de echipa CNAIR pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva s-a constatat o slabă mobilizare insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali și la timp. De asemenea, au fost evidențiate și o serie de probleme nerezolvate pentru care se așteaptă soluții viabile, transmit reprezentanții CNAIR.

”Pe acest lot, constructorul nu a remediat problemele de stabilitate a terasamentelor, nu a prezentat încă o soluție tehnică pentru pasajul de la km 76 și nu a rezolvat problema sistemului de evacuare a apelor pluviale. Aceste probleme trenează încă din anul 2016, iar Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. nu și-a manifestat serios disponibilitatea de a le rezolva.”, mai spun oficialii CNAIR.

În plus, slaba mobilizare din șantier pune sub semnul întrebării capacitatea acestui constructor de a continua proiectul. De asemenea, antreprenorul nu a venit cu soluții optime în conformitate cu standardele de calitate, fapt ce a dus la prelungirea termenelor de execuție, întârzierea finalizării proiectului si degradarea unor lucrări deja executate. Iar de multe ori antreprenorul a executat lucrări fără a înștiința consultantul și pe care de multe ori nici nu l-a convocat la punctele cheie în execuția lucrărilor fapt ce l-a pus pe consultant în postura de a da neconformități. Unele dintre ele datând din 2017 si nestinse până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.