Descinderi la bloc în urma unui apel care anunța o mită electorală. Ce au primit oamenii pentru a vota un anumit candidat

536

Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva a întocmit un dosar penal pentru coruperea alegătorilor. Luni seara, pe aleea Moților, la blocurile de nefamiliști, un bărbat ar fi împărțit, se pare, plase cu alimente – zahăr, orez, făină și ulei – pentru ca oamenii să voteze cu un candidat politic. Bărbatul, un mai vechi cunoscut al oamenilor legii, susține că a dat de pomană, pentru tatăl său, dar este contrazis de o femeie, care spune că ea nu a primit, pentru că nu a fost de acord să își dea actul de identitate.

Poliția a descins, luni seara, aproximativ la ora 21:30, într-unul dintre căminele de nefamiliști de pe aleea Moților, din Deva. Motivul: un apel la 112 anunța că în bloc se oferă mită electorală, pentru ca oamenii să voteze cu Petru Mărginean. Oamenii legii l-au prins în flagrant pe Ioan Fodor, în timp ce împărțea pachetele, dar omul spune că nu e vorba despre șpagă electorală, ci despre pomană pentru tatăl său, decedat acum 12 ani.

alimente mita electorala

Acestea sunt produsele oferite de Ioan Fodor. Poliția cercetează infracțiunea de corupție electorală, omul spune că a dat pomană.

Marți, Ioan Fodor, zis Noni, a fost chemat la Poliție, iar pe citație era scris că este chemat pentru „încălcarea legislației electorale.

„Pe ce bază, nu știu. Dacă nu am nicio legătura cu dumneata, nu iau de la nimeni nimic, cum poți să zici așa ceva. Cum poți să zici că fac încălcări. Habar nu am ce înseamnă chestia asta. În trecut am fost vagabond, hoț, mi-am făcut pedeapsa pentru ce am făcut, dar nu chestii dintr-astea. Eu am dat câteva pachete pomana pentru tatăl meu, care e mort de 12 ani. (…) Oamenii vorbesc, doamnă, pentru că majoritatea aicia suntem dușmani unul pe altul”, a declarat Ioan Fodor, în exclusivitate pentru „Glasul Hunedoarei”.

O femeie din blocul cu pricina ne spune însă că ea nu a primit pachet, pentru că nu a dat buletinul. Întrebat dacă este adevărat că le-a cerut actul de identitate oamenilor, Fodor răspunde:

„Doamna să demonstreze! Să demonstreze chestia asta, și dacă sunt dovezi, într-adevăr, eu răspund pentru ceea se spune. Eu răspund pentru acuzațiile care sunt, într-adevăr adevărate. Care nu sunt adevărate, să răspundă cei care fac acuzațiile pe nedrept”.

Înregistrat la Parchet

Procurorii au deschis un dosar penal în urma apelulului la 112, și în urma faptului că bărbatul a fost surprins în flagrant în timp ce împărțea plasele. Mai mult, potrivit surselor noastre, două persoane au dat declarații împotriva sa.

„Ce pot să vă spun la momentul acesta este că dosarul a fost înregistrat abia aseară. Se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 386 CP, coruperea alegătorilor. Dosarul se află în curs de cercetare la Poliția Municipiului Deva”, a declarat procurorul Cristina Crăciun, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva.

Articolul 386 din Codul Penal prevede că „oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”.

Vezi mai jos declarațiile, în integralitate, făcute de Fodor Ioan, bărbatul cercetat pentru coruperea alegătorilor.

sursă: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ