Deloc prețuită! Deținătoarea Cupa României obligată să reducă turația

147

Primul impas serios pentru proiectul Informatica Timișoara. Rămasă fără finanțarea din bani publici, câștigătoarea Cupei României e forțată să meargă pe mâna tinerilor în sezonul ce începe în trei săptămâni.

Câștigarea Cupei României a avut efect invers celui scontat pentru Informatica Timișoara. Clubul de futsal a rămas fără finanțarea din partea autorităților locale și situația financiară este dezastruoasă. Restanțele salariale către jucători au ajuns în acest moment la 4 luni, iar semnele nu sunt încurajatoare. În aceste condiții este clară că gruparea violetă nu va mai putea continua la nivelul din precedentele două sezoane.

O spune antrenorul-jucător Robert Lupu: ”Nu știm prea multe despre viitor, sunt multe necunoscute acum. Suntem cea mai bună echipă din sportul de sală din Timișoara și ni s-a tăiat finanțarea. Nu înțeleg cum sau de ce! Când am câștigat Cupa erau toți lângă noi, și cei de la Primărie și cei de la CJT, iar acum au uitat de noi. Pentru că 100.000 cât am primit reprezintă o sumă aproape nesemnificativă în lupta la titlu din Liga I. Probabil vom merge pe juniori dacă nu se schimbă situația, și nu văd cum s-ar schimba. Iar în aceste condiții nu mai prinzi podiumul”.

E un moment de cumpănă în existența clubului de futsal care de la activare s-a aflat în prim-plan. În 2016 a cucerit titlul de vicecampioană, iar în 2017 a luat Cupa României și medalia de bronz în campionat. Iar în scurt timp ar avea șansa de a cuceri un nou trofeu, cel al Supercupei. În 20 august, la Lugoj, e programat meciul dintre Autobergamo Deva și Informatica, însă acesta ar putea reprezenta un calvar pentru bănățeni.

”Nu ne-am reunit practic. Am făcut un cantonament cu tineretul și acum suntem în pauză pentru că nici nu avem unde să ne antrenăm și nici cu cine. Din prima echipă nu mai rămâne probabil nimeni date fiind condițiile financiare de la echipă. Sunt restanțe de 4-5 luni în acest moment. Noi am avut un grup foarte bun și am încheiat cu bine acest sezon. Dar avem familii cu toții și așa nu se mai poate.

Eu am o discuție finală cu patronul în zilele viitoare. Vedem ce va fi, dorința mea e să rămân pentru că nu vreau să dau bir cu fugiții. Mai am una-două oferte și le voi analiza după. Chiar dacă s-ar găsi bani în ultim moment nu știu de unde am putea aduce jucători pentru că piața s-a golit”, a completat Lupu, totodată și selecționerul naționalei României.

Preșdintele Gabriel Lungu nu a putut fi contactat pentru a răspunde întrebărilor.

Sezonul de futsal începe în 20 august, la Lugoj. O săptămână mai târziu se reia și Liga I.

 

LĂSAȚI UN MESAJ