Școlile din Reșița intră în reabilitări majore. Cum vor fi schimbate unitățile de învățământ

183

Primăria Reșița se ține de cuvânt și anul acesta va demara proiectele privind reabilitarea școlilor din municipiu.

În ultima ședință de Consiliu Local, primarul Ioan Popa a vorbit despre identificarea unor resurse în bugetul local și, în urma deplasării membrilor Direcției de Învățământ din cadrul Primăriei, prin școli, s-au stabilit prioritățile imediate privind reabilitările.

”Nu ne-am întins însă foarte mult pentru că avem deja depuse trei proiecte pentru eficiență energetică, ceea ce înseamnă anvelopare, acoperiș, recompartimentare interioară, mobilier. Mai avem panouri fotovoltaice – vom produce curent electric în regim propriu pentru școli și surplusul îl vom introduce în rețea – și nu am vrut să suprapunem unele lucrări cu cele care sunt în proiect”, a spus primarul Reșiței.

Pentru anul viitor edilul spune că va avea în vedere și cererea celor de la Colegiul Național Mircea Eliade, privind dotarea cu 60 de calculatoare pentru liceu, mai ales că Popa a afirmat că pentru el reprezintă prioritate tot ce înseamnă informatică.

”Spun asta și pentru că România a început să aibă contribuție de 6% la bugetul de stat din IT, în egalitate cu agricultura; și preconizările pentru următorii 5-6 ani sunt să ajungem la 12%. Eu cred că dacă vom fi inspirați și vom duce clase de IT în viitor în Reșița, va fi un lucru benefic pentru viitorul nostru”, a mai spus edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.