Decizie-șoc pentru șefii Poliției din Timiș! Ce s-a întâmplat cu polițistul dat afară de aceștia

343

Valer Kovacs, agent la IPJ Timiş, dat afară din Poliţie la o lună după ce a reclamat că se fac presiuni asupra poliţiştilor pentru a da mai multe amenzi, va fi repus în funcţie.

Agentul de poliţie Valer Kovacs, “executat” de şefii de la Timişoara, trebuie să fie repus în funcţie, în urma deciziei luate de Inspectoratului General al Poliţiei Române, după analizarea plângerii.

“La data de 21 mai 2020, în temeiul art. 7 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, în urma analizei plângerii prealabile realizate la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a fost dispusă revocarea dispoziţiilor şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş din 12 şi 13 mai 2020, care au stat la baza încetării a raporturilor de serviciu în cazul unui agent de poliţie, urmând ca Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş să dispună măsuri potrivit competenţelor”, a transmis Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Valer Kovacs a fost dat afară din Poliţie la o lună după ce a reclamat că se fac presiuni asupra poliţiştilor pentru a da mai multe amenzi. Destituirea rapidă a agentului a fost posibilă pentru că legea privind statutul poliţistului a fost modificată prin OUG în plină stare de urgenţă.

Surse din Poliţie au declarat pentru „Adevărul” că destituirea lui Valer Kovacs a venit în urma unui război personal între sindicalist şi şeful IPJ Timiş, Alin Petecel.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ