Debut perfect de sezon: 1-0 la Chiajna!

323

Mutările verii și-au arătat efectul și ACS Poli a pornit cu o victorie în Liga I de fotbal. Fotbaliștii Timișoarei au câștigat prima partidă oficială a campionatului, 1-0 pe terenul Concordiei Chiajna.

Liga I de fotbal s-a repus în mișcare în acest week-end. Timișoara a avut parte de debutul de sezon dorit, o victorie externă la Chiajna care confirmă achizițiile făcute în perioada pre-competițională. Dacă în urmă cu două luni Poli ceda cu 1-3 la Chiajna și aluneca pe locul de baraj, de data aceasta băieții lui Ionuț Popa au plecat cu toate punctele din localitatea ilfoveană.

Un 1-0 care vine să întărească speranțele bănățenilor din acest sezon, respectiv atacarea primelor 10 locuri. Testul adevărat are loc peste o săptămână, când pe Dan Păltinișanu sosesc vedetele lui Gigi Becali.

O primă repriză în care Poli a fost vioara întâi; echipa lui Ionuț Popa a dictat ritmul, a legat mai bine la mijlocul terenului și și-a creat singurele ocazii de a marca. La cea mai mare dintre acestea Artean a trimis alături dintr-o poziție excelentă în care îl avea doar pe portar în față. Gazdele s-au aflat aproape de gol doar spre finalul reprizei după o gafă uriașă a lui Straton, acesta pasându-i lui Cristescu și lobul ilfoveanului s-a dus mult peste poarta goală.

Deschiderea scorului s-a produs la cinci minute după reluare. Centrarea lui Munteanu l-a găsit nemarcat în careul mic pe Bîrnoi, iar juniorul bănățenilor nu a ratat: 0-1. După golul marcat Poli a făcut pasul în spate și le-a permis gazdelor să pună presiune. Firesc au apărut și situațiile periculoase la poarta lui Straton. Cele mai mari dintre ele după două faze fixe în care Tipuric și Cristescu, în două rânduri, și Gheorghe au avut execuții ratate. Golul lui Bîrnoi avea să rămână singurul și Timișoara câștigă cu 1-0.

ACS Poli: Straton – Crețu, Cânu (46, Șeroni), Melinte, Țigănașu – Artean, Soljic – Munteanu, Vașvari, Bîrnoi (72, Mihalcea) – Bud (83, Bianconi).

Pentru trupa lui Ionuț Popa urmează debutul în fața proprilor susținători, vineri, într-un duel ce se anunță mult mai greu contra vicecampioanei FCSB.

LĂSAȚI UN MESAJ