De ziua lui, primarul Nicolae Robu a… intrat la apă! Între aplauze şi proteste, edilul a inaugurat cursele pe Bega cu primii pasageri FOTO + VIDEO

1054

Timişoreni de toate vârstele, de la copii până la bunici, au venit astăzi, profitând şi de vremea frumoasă, să urce la bordul noilor vaporaşe de pe Bega, pornite în primele curse, de probă, cu pasageri.

Lumea adunată pe terasa Flora a fost nerabdatoare să vadă, pe viu, cum arată noile vaporaşe care vor face curse în Timişoara, dar şi să facă o plimbare pe râu.

Primul vaporaş plecat în cursă a fost Decebal, urmat şi de celelalte două ambarcaţiuni sosite deja la Timişoara, Burebista şi Traian.

Cursa inaugurală, la care a participat şi primarul Nicole Robu, care astfel şi-a sărbătorit ziua de naştere pe vapor, a circulat până la Uzina de Apă şi înapoi.

protest-robu

Dacă pe vaporaş au existat persoane care au ţinut să dea mâna cu edilul oraşului, pe mal au fost şi contestatari ai primarului. Unii chiar au afişat un uriaş banner, ca în vremurile comuniste, cu urări ironice la adresa „mult iubitului şi stimatului tovarăş”.

Cursele pe Bega vor fi deschise din această vară, cele de astăzi fiind doar de probă. Mai trebuie să ajungă încă 4 vaporaşe, astfel încât transportul în comun pe apă va fi realizat de 7 vaporaşe a câte 50 de locuri fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ