„Pentru Timișoara, obținerea titlului respectiv echivalează cu un premiu Nobel”

4136

Unul din cei mai importanți scriitori timișoreni de astăzi, Mircea Pora, consideră că toate energiile locuitorilor Timişoarei ar trebui canalizate spre obținerea titlului de „capitală europeană a culturii”.

Mircea Pora 2„Nu doar elita culturală sau politică, ori cea de afaceri din oraș ar trebui să rezoneze într-un corp comun pentru realizarea acestui deziderat remarcabil prin urmările sale pentru Timișoara și pentru Banat, în ansamblu, ci majoritatea locuitorilor orașului ar trebui să fie implicați, fiecare după puterile proprii, în acest proiect de mare amplitudine pentru viitorul Timişoarei” apreciază reputatul scriitor bănățean.

Acesta spune că principala „bogăție” a Timişoarei o reprezintă studenții, veniți de pretutindeni să studieze la universitățile din oraș. Mircea Pora este de părere că obținerea titlului de „capitală europeană a culturii” ar putea însemna pentru Timişoara „o regândire profundă a valorilor pe care s-a clădit Banatul și Timisoara, în special, în ultimele două sute de ani de progres cultural și civilizațional care nu are termen de comparație în raport cu restul provinciilor României”.

Autorul câtorva dintre cele mai bune cărți de proză din România ultimelor trei decenii, Mircea Pora compară alegerea Timişoarei (eveniment care se va petrece în luna septembrie a acestui an) drept capitală culturală a Europei, cu echivalentul câștigării de către un scriitor a premiului Nobel!

LĂSAȚI UN MESAJ