De la Timișoara, Alina Gorghiu critică măsurile guvernamentale – VIDEO

275

Senatorul liberal de Timiș, Alina Gorghiu, a ținut să arate alegătorilor săi locali câte ceva despre activitatea politică din Parlament a ultimei perioade de timp.

Dânsa consideră că ne aflam într-o perioadă deloc roz din punct de vedere social economic. În actuala guvernare, atmosfera este deloc plăcută și deloc respirabilă. Politicianul liberal ar dori să facă un apel de la Timișoara către PSD și către Guvernul pesedist să revină la o bună guvernare. Ar trebui să renunțe la teme care din punctul său de vedere parazitează societatea. Din păcate în acest moment se întâmplă două mari greșeli care sunt destul de grave .

Alina Gorghiu senator PNL 01Cea mai mare greșeală pe care o face guvernul de când a preluat PSD-ul guvernarea și în care persistă este cea de a concentra atenția în probleme legate de justiție exclusiv. Este vorba de ordonanțele de urgență numărul 13 și 14, după care a apărut inițiativa legată de grațiere, legea despre executarea pedepselor, apoi problema legată de penitenciare. Acum vorbește guvernul, respectiv ministrul jusțitiei despre revocarea procurorilor șefi de la parchetul general, de la DNA, neglijînd, din păcate, toate celelalte domenii ale guvernării.

O a doua greșeală pe care o face guvernul, în frunte cu „lordul promisiunilor” Liviu Dragnea, este cea legată de amăgirea primarilor. Concluzia este că după alegerile parlamentare de anul trecut ar fi trebuit teoretic să urmeze o perioadă de liniște de cel puțin doi ani și jumătate până la urmatoarele alegeri. Aceasta ar fi trebuit sa fie o perioadă constructivă. S-ar fi putut folosi acest Guvern de intervalul de timp tocmai pentru a construi, pentru a se concentra pe proiecte de investiții. Ar fi trebuit să aducă bani la bugetul statului pentru a reinvesti în economie. Din păcate, dânșii fac cu totul altceva. Din păcate, nu se va ajunge nicăieri.

Un alt subiect la ordinea zilei este cel legat de legea salarizării personalului bugetar. E o temă ce este fluturată de ministrul muncii și de alți miniștri în fiecare zi, însă nu este făcută publică această lege. Este nevoie de transparență și de dialog în societatea românescă pentru a evita o catastrofa ce poate fi generată de această lege a salarizării din domeniul bugetar. Ministrul Olguța Vasilescu și-a depășit profesorii prin promisiuni de genul celor care prevedeau dublarea salariilor. Promisiunea a fost retrasă pentru că era prea populistă. Ar mai fi de spus câteva vorbe și despre anunțurile pompoase legate de alocarea acelor vouchere de vacanță către toți bugetarii. Nici măcar sindicatele nu au crezut genul acesta de promisiuni. Chiar recent, un lider sindical din partea cadrelor ministerului de interne a criticat în termeni foarte duri aceste promisiuni.

„Am trăit practic să văd o declaraţie, o palmă urâtă dată guvernului PSD, pentru că sindicatele sunt mai realiste decât guvernul . Aceste măsuri ar putea duce la posibile conflicte între salariații din mediul economic de afaceri privat și cei bugetari. Asta se aude din partea unui lider sindical și este un semnal de alarmă puternic. A mai fost contestată lipsa viziunii clare despre costurile și dimensionarea acestor salarii unitare. Practic, cam toată lumea spune că acestă lege pornește cu un deficit de credibilitate”, crede Alina Gorghiu .

LĂSAȚI UN MESAJ