De azi, România este condusă de Isărescu!

816

Potrivit unei legi nevotate în Parlamentul României (!) care a fost promulgată de președintele Iohannis acum câteva ore, puterea decizională a legislativului și executivului de la București a fost preluată de Comitetul Național de Supraveghere Macroprudențială (CNSM).

O lovitură de stat în spatele ușilor închise, nu? Pentru că acest CNSM va fi un organism decizional fără personalitate juridică (!) format din 9 membri (3 membri de la BNR, trei membri de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și trei membri desemnați de șeful Guvernului), care poate impune Guvernului „recomandări obligatorii”.

Mai mult, aceste „recomandări obligatorii” vor fi decise nu de către CNSM, ci de o structură „fără personalitate juridică”, Consiliul General al CNSM format din 5 membri de la BNR (guvernatorul, prim vice-guvernatorul și doi viceguvernatori), 2 membri de la ASF și doi membri numiți de premier. Rezultă, deci, că Mugur Isărescu a devenit, de facto, șeful executivului și legislativului de la București. Pentru că reprezentanții BNR din CG al CNSM pot decide cu 5 la 4 orice decizie pe care să o impună ulterior executivului sau legislativului.

Iar Mugur Isărescu se bucură de imunitate în raport cu autoritățile statului român. Dacă, spre exemplu, Parlamentul României îl destituie, el poate ataca această decizie la o instanță judiciară din SUA, o instanță care va anula în cinci minute decizia legislativului de la București.

Pe de altă parte, Mugur Isărescu este direct subordonat FMI și Băncii Reglementelor Internaționale de la Berna. România și-a pierdut din nou suveranitatea după ce și-a recâștigat-o prin retragerea sovieticilor din anii 50 ai secolului trecut…

Oricum am judeca lucrurile, aceasta este situația. Desigur, legea de înființare a CNSM și CG poate fi declarată neconstituțională de către CCR.

Vom trăi și vom vedea…

LĂSAȚI UN MESAJ