De la Margina la Vama Nădlac. Iată când se va putea circula neîntrerupt pe autostradă

3409

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, împreună cu reprezentanţi din conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), s-a aflat, în perioada 3-4 noiembrie, într-o vizită de lucru pe șantierele rutiere din județele Arad și Timiș.

Ministrul a verificat stadiul lucrărilor pe autostrada Lugoj – Deva. În acest moment, pe Lotul 2 (28 km), gradul de execuție este de peste 52%. Pe acest tronson, în luna decembrie 2016, vor fi deschiși circulației 15 km, iar ceilalți 13 km vor rămâne în execuție. Astfel, se va putea circula neîntrerupt pe autostradă din dreptul localității Margina (județul Timiș), până la Vama Nădlac. Pe Lotul 3 (21 km), execuția lucrărilor s-a realizat în proporție de peste 70%, iar pe Lotul 4 (22 km), progresul fizic este de aproape 50%.

ministrutransport

„Constat un progres notabil, de la ultima mea vizită, pe aceste șantiere. Antreprenorii au înțeles mesajul meu, iar faptul că 15 km vor fi finalizați până în decembrie 2016 este o dovadă clară a acestei mobilizări”, a precizat Ministrul Transporturilor.

La Primăria Arad, a fost semnat un protocol prin care CNAIR predă municipalității studiul de fezabilitate pentru centura de sud-est a orașului. Proiectul este inclus în programul operațional regional, prin coordonarea Consiliului Județean.

De asemenea, au fost discutate și soluțiile pentru finalizarea celor două pasaje peste calea ferată, a căror execuție a fost suspendată de mai mulți ani.

„Mă bucur că avem ocazia de a rezolva o problemă foarte importantă aici, la Arad, cea a pasajelor peste calea ferată. CNADNR (noul CNAIR) își asumă unul dintre acestea în regie proprie. Astfel, în martie – aprilie 2017, imediat ce va începe sezonul de lucru, vor demara și lucrările. Aceastea vor fi finalizate într-un termen de 4 luni. Cât despre celălalt pasaj, licitația pentru execuția lucrărilor va fi lansată luna aceasta, iar atribuirea se va face în iarnă, astfel că lucrările vor putea începe, de asemenea, în martie – aprilie 2017. Aici execuția va dura aproximativ 8-9 luni, așadar până la finalul lui 2017 vor fi gata ambele pasaje. Reușim, așadar, să lucrăm cu autoritățile locale, cum am făcut-o și în alte proiecte, pentru a le duce la bun sfârșit”, a mai declarat ministrul Sorin Bușe.

LĂSAȚI UN MESAJ