Alegeri anticipate în Marea Britanie!

750

Membri ai Guvernului de la Londra elaborează planuri pentru convocarea alegerilor parlamentare anticipate, în contextul demisiei unui deputat conservator, Stephen Philips, care a acuzat Guvernul Theresa May că, în contextul ieşirii Marii Britanii din UE, tinde spre politici de dreapta.

„Perspectiva convocării alegerilor anticipate de către premierul Theresa May este discutată deschis de miniştri”, a declarat un oficial guvernamental care a preferat să păstreze anonimatul.

După demisia deputatului Stephen Philips, colegi conservatori, cei mai mulţi eurofili, au ameninţat că ar putea renunţa la mandate pentru a intensifica presiunile asupra premierului Theresa May, ajunsă în funcţie fără votul Parlamentului după retragerea lui David Cameron ca reacţie la înfrângerea din referendumul pe tema Brexit.

Theresa May este supusă unor presiuni foarte mari de către cei nemulţumiţi de modul în care este gestionat Brexitul, mai ales după ce trei judecători ai Curţii Supreme au decis că procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană nu se poate declanşa fără votul Parlamentului.

Există temeri că mai mulţi parlamentari şi-ar dori să întârzie sau chiar să blocheze procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană

Un membru al Guvernului de la Londra a declarat că Theresa May şi-a îndemnat apropiaţii să depună toate eforturile pentru a-şi creşte majoritatea parlamentară şi, astfel, a se asigura că Brexitul nu poate fi amânat.

Mandatul actualei legislaturi britanice se încheie în mod normal în anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ