De anul nou vor răsuna cu 3028 mai puține explozii

188

Efective ale Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul minivacanţei prilejuite de sărbătorile de iarnă. Echipele de militari în albastru au patrulat cam peste tot în zilele Crăciunului. În general, lumea a înțeles să se distreze în mod decent și nu au fost fenomene negative foarte multe. Dar acolo unde s-au mai întâmplat abateri, au fost luate măsuri.

Pentru a preveni şi combate faptele de natură contravenţională sau penală, în zona de responsabilitate, jandarmii au acţionat în mod independent sau în cooperare cu alte instituţii. În această perioadă au fost desfăşurate misiuni pe linia menţinerii ordinii publice şi au fost organizate acţiuni punctuale în locuri aglomerate, inclusiv în zona pieţelor, pentru combaterea comerţului ilicit cu produse specifice sărbătorilor de iarnă. Ce mai mare interes l-au ridicat obiectele ce pot exploda, de la banalele petarde ce pot provoca accidente nefericite, dacă sunt folosite de iresponsabili, până la cele mai mari și periculoase artificii ce se pot transforma în adevărate bombe.

Pe timpul acţiunilor ce au avut loc, au fost depistate persoane care ofereau, spre comercializare ilicită, brazi de Crăciun. Măsurile de sancţionare, în aceste cazuri, au fost aplicate de către instituţiile cu care jandarmii au cooperat şi colaborat.

Echipajele de jandarmi au mai depistat, în zona pieţelor, şapte persoane care comercializau 3028 articole pirotehnice. Având în vedere că orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, constituie infracţiune, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală şi au luat măsura ridicării în vederea confiscării întregii cantităţi de articole pirotehnice.

Pe timpul misiunilor pe care jandarmii le-au desfăşurat, a mai fost depistată o persoană care deţinea asupra sa, într-un plic, o substanţă vegetală, de culoare verde despre care există suspiciunea că ar avea efecte psihotrope. Şi în acest caz au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

LĂSAȚI UN MESAJ