13.9 C
Timișoara
duminică 3 martie 2024

Datorii de milioane, oameni în noroi. Regia de apă din Caraş-Severin, la un pas de insolvenţă

Locuitorii din mai multe oraşe şi comune din Caraş-Severin riscă să înceapă primăvara în noroi. Şi asta pentru că lucrările de introducere a sistemului de canalizare şi apă curentă riscă la rândul lor să nu fie finalizate, deşi multe sunt începute din 2016 sau 2015. Totul din cauza operatorului judeţean de apă-canal care coordonează toate aceste investiţii şi care este la un pas de insolvenţă.

Potrivit uneia dintre firmele de construcţii angajate de Aqua Caraş, care a şi oprit lucrul, regia de apă are datorii de 11 milioane de lei. Banii reprezintă lucrări realizate deja de societatea privată în oraşul Oţelu Roşu. Aqua Caraş nu a făcut însă nici acum decontul, şi dacă ar fi să achite sumele, ar rămâne cu conturile goale.

Cel mai mult au de suferit oamenii. Aceştia stau din toamnă cu şanţurile săpate în faţa caselor, iar acum nu mai are cine să le astupe. Însuşi viceprimarul Dragoş Enache spune că toate cele trei firme care realizau lucrări de modernizare la reţeaua de canalizare, şi-au luat utilajele şi au plecat.

De asemenea, Aqua Caraş a mai întâmpinat probleme şi în 2015. Atunci, din cauza datoriilor către ANAF a rămas fără utilajele proprii. Fiscul le-a confiscat şi le-a scos la vânzare, iar regia nu a mai putut executa nciun fel de lucrare pe cont propriu.

Alte subiecte :

Liceele din Timiș care încurajează elevii să scrie literatură și texte jurnalistice

Zeci de elevi din Timiș și o profesoară de la Colegiul Loga din Timișoara au fost premiați la un concurs de articole, creații literare...

Timișul se află în topul județelor cu cei mai bine plătiți salariați din România

Discrepanțele salariale sunt mari de la un județ la altul în vestul țării, potrivit unei analize a Ziarului Financiar, întocmită pe baza statisticilor oficiale. Potrivit...

Martie la Timișoara

Citește și :