Daniel Funeriu susține candidatura lui Dominic Fritz la Primăria Timișoarei

319

Fost ministru al Educației, Daniel Funeriu și-a făcut publică intenția de a-l susține pe Dominic Fritz, pentru fotoliul de primar al Timișoarei. Funeriu a oferit o serie de argumente în acest sens, pe pagina personală de Facebook și se înscrie astfel în rândul mai multor personalități publice care au anunțat că vor vota cu candidatul USR PLUS la primăria urbei de pe Bega.

„După analiza atentă a calității candidaților raportat la nevoile de dezvoltare a Timișoarei, la alegerile din 27 septembrie voi vota pentru Dominic Samuel Fritz la primăria Timișoara. Îmi permit să îndemn oamenii care au încredere în discernământul meu și în experiența mea să facă același lucru.

Am trecut prin prea multe campanii și cunosc prea multe tipologii de oameni pentru a susține orbește un candidat sau, și mai rău, pentru a-l vedea ca un Messi(a) al politicii sau administrației. Spus pe scurt, îl votez pe dl. Fritz pentru că poate aduce un capital simbolic care să mobilizeze și să dea cuvântul forțelor vii ale orașului, lucru esențial pe care dl. Robu nu l-a făcut în 8 ani de mandat.

Voi scrie zilele astea ce îi reproșez domnului Robu, care sunt coordonatele de dezvoltare ale orașului pe viitor și de ce (și mai ales cum) dl. Fritz le poate face față. Invit susținătorii celor doi candidați cu șanse ca în ultima săptămână de campanie să facă cinste orașului printr-un comportament cu standarde înalte.

Noi vom trăi împreună și vom lucra împreună indiferent de câștigător. Nu cred, de exemplu, că domnul Robu vrea voturile naționaliștilor imbecili care ”nu-l votează pe Fritz pentru că e neamț”. Sunt destui candidați imbecili ca ei cărora să le dea votul naționalist”, a notat Funeriu.

1 COMENTARIU

  1. Nu cred, de exemplu, că domnul Robu vrea voturile naționaliștilor imbecili care ”nu-l votează pe Fritz pentru că e neamț”. Ba le vrea. dl, Robu e atat de flamand de voturi incat ar vrea orice vot. Oricat de imbecil ar fi votantul, votul lui e bun.
    „Banul nu are miros” – Titus Flavius Vespasianus.
    Si nici votul.

LĂSAȚI UN MESAJ