Dan Şova a fost arestat preventiv pentru 20 de zile. Arestul la domiciliu, considerat prea blând de DNA

105

Dan Șova a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, după ce magistrații de la ÎCCJ au acceptat recursul procurorilor DNA. Decizia este una definitivă. Luni, Dan Șova cerea să îi fie schimbată măsura arestului la domiciliu cu una mai blândă, în timp ce DNA solicita arestarea senatorului PSD. Șova ar fi fost luat deja de acasă și dus în Arestul Central al Poliției Capitalei. Şova a fost arestat pentru 20 de zile si nu 29, fiindca s-a considerat ca a efectuat deja 10 zile.

Luni, procurorii DNA au contestat hotărârea prin care Dan Șova a fost plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a primit mită 100.000 de euro. Procurorii anticorupție au solicitat magistraților de la ÎCCJ să accepte solicitarea formulată de DNA, prin care senatorul PSD poate fi arestat preventiv, solicitarea care a fost, astăzi, admisă de completul format din doi judecători.

În schimb, directorul general al CET Govora, Mihai Bălan, este cercetat în continuare de DNA în libertate, sub control judiciar, prin decizia ÎCCJ, pronunțată pe 3 decembrie.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

„Concret, Dan Șova i-a spus persoanei denunțătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistență juridică cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună. În schimbul acestui serviciu, Șova a pretins de la persoana denunțătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistență juridică ce urma să se încheie între CET Govora și casa de avocatură respectivă”, susțin procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ