Dan Barna, în vizită la Timișoara, militează pentru două tururi la alegerile locale VIDEO

70

În această perioadă are loc în toată țara o așa zisă campanie electorală pentru plasarea  pe un loc cât mai convenabil pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. De fapt, este una din cele mai lipsite de substanță campanii de până acum. Nu au loc adevărate dezbateri pe teme de interes sau confruntări directe între cei interesați. Totul se reduce la campanii și băi de mulțime în bazinul propriului electorat sau la denigrarea fără argumente a celorlalți. De adevăratele teme ce frământă populația țării parcă nimeni nu are curajul să se apropie. Sigur că totul este relativ. Sunt și notabile excepții. Dar în proporție atât de mică încât aceste informații  nu ajung la cei interesați.

USR a pornit cu mult entuziasm ca o formațiune ce voia să facă politică în alt fel. Parțial, le-a ieșit. Cel puțin până acum. Candidatul Dan Barna a fost perceput de o mulțime de observatori ca un candidat incomod și mai altfel.

În opinia sa, în ultima vreme se încearcă o discreditare a sa cu teme false și acuzații ce nu stau în picioare la o analiză cât de cât atentă. Poate, în glumă sau mai în serios, Dan Barna chiar se declară a fi vinovatul principal a tot ce se întâmplă în spațiul public. Este, după cum declară, un fel de țap ispășitor a orice. Încă nu a fost aruncată asupra lui vinovăția celor ce se întâmplă în Irak. Dar încă nu este târziu.

Ieri și azi (marți și miercuri) s-a aflat în vizită în Timișoara și în județul nostru. Aici a luat contact cu diverse entități ce reprezintă societatea civilă. A și tras unele concluzii din aceste discuții.

În plan politic a explicat că a avut contacte cu Ludovic Orban în vederea unei viitoare colaborări și sprijin pentru un viitor guvern. Dar o hotărâre definitivă va fi luată abia după finalizarea unei liste a viitorilor posibili miniștri. Fără a cunoaște oamenii și intențiile lor este încă prematur de a oferi sprijin necondiționat.

În condițiile în care ultimul raport al experților europeni ne-a decuplat de vecina noastră Bulgaria pentru raportul MCV este, în opinia lui Barna, un semnal negativ și este o urmare aproape firească a politicii ezitante a PSD-ului, ce nu a reușit rezolvarea chestiunilor ce țin de credibilitatea justiției.

Barna a mai adăugat că dorește dezbateri publice cel puțin cu Iohannis și Dăncilă pentru a reface o clară departajare în ochii publicului a celor trei personaje politice.

Una din chestiunile arzătoare ce nu își găsesc încă o rezolvare este defalcare alegerilor pentru primari și președinți de consilii județene în două tururi de scrutin. Atunci legimitatea celor aleși ar fi mai substanțială. Iar pentru a nu se tot modifica acest lucru după dispoziția uneia sau alteia din formațiuni, chestiunea ar trebui trecută clar în Constituție.

LĂSAȚI UN MESAJ