Dacian Cioloș vrea să pornească lupta împotriva „dragnismului” din Timișoara, de unde a pornit și Revoluția. VIDEO

151

Cel mai nou dintre partidele ce ridicau pretenții de o bună calificare în campania electorală europeană a primit azi o zdruncinătură zdravănă de la Biroul Electoral Central. Printr-o decizie atacată vehement de președintele partidului, Dacian Cioloș, Alianței formate din USR și formațiunea PLUS li se contestă legalitatea.

Și mai hilar este faptul că listele de semnături adunate până acum nu mai au nici o valabilitate. Munca ingrată de a sta în corturi sau intersecții pentru a lămuri lumea să-și dea adeziunea trebuie reluată de la zero. Mulți dintre membri și susținători sunt hotărâți, dacă este cazul, să-și ia o săptămână de concediu pentru a se implica din nou pentru semnături.

După cum spune însuși Dacian Cioloș, se merge pe o șicanare extrem de nefirească ce se află la limita legii. Legea este „respectată” oarecum în litera ei, dar este total denaturat spiritul ei. Se cere ca actele depuse pentru înregistrare în registrul partidelor Alianței să fie semnate de președintele ce este consemnat în acel registru și de nimeni altul. Asta chiar dacă între timp au avut loc alegeri și altcineva conduce formațiunea. Pentru toată lumea este cunoscut Dacian Cioloș ca președinte, doar pentru cei de la BEC nu este valabil. La fel ar sta situația și în cazul lui Dan Barna, ce este președinte al USR de câteva luni bune. Actele ar fi trebuit semnate de acel personaj ce a fost președinte cu câțiva ani în urmă la înregistrarea partidului.

Ca o notă de umor (dar deloc potrivită și nelalocul ei) este dat și exemplul celor de la PRM ce-l au în scripte și acum drept președinte pe Vadim Tudor. Chiar dacă „Tribunul” a răposat de mai mulți ani. Absurdul situației este scos în evidență de Dacian Cioloș ce asemuiește situația cu cea din Rusia unde se pot prezenta la alegeri doar cei ce sunt binevăzuți de un mare șef totalitar.

Dacă tot se află la Timișoara, membrii partidului PLUS vor să pornească de aici o nouă revoluție ce va elibera țara de „dragnism” în toate formele sale de manifestare.

„Este momentul să ne scuturăm de dragnism și de pesedism înainte ca toată țara să o facă prin vot și să găsim aici la Timișoara formula prin care alegătorii să ne voteze… Constat că domnul Dragnea nu a învățat nimic din lecțiile trecutului. Sper ca românii să-i demonstreze lui, să demonstreze PSD-ului, care crede că a câștiga alegerile înseamnă a instaura dictatura în țară, să le demonstreze că vremurile acestea au apus”, a mai adăugat liderul PLUS.

Se ia în calcul inclusiv reluarea strângerii de semnături pentru a participa la alegerile europarlamentare.

„…considerăm că este o decizie injustă a Biroului Electoral Central, în baza unei interpretări care este dusă la limita interpretării legii. Și considerăm că este injustă pentru că am făcut toate demersurile legale necesare pentru ca această Alianță să poate să fie înregistrată. Fiecare dintre cele două partide au conduceri care au fost alese statutar de către congres și convenție, fiecare dintre partide au notificat, conform legii, aceste modificări. USR, acum un an și jumătate, noi imediat după convenția din ianuarie”, a subliniat Dacian Cioloș.

LĂSAȚI UN MESAJ