„Dacă pesediștii vor ieși de sub masă se va vota bugetul de stat”, crede Alina Gorghiu Video

290

La întâlnirea cu presa locală din Timișoara, de astăzi, parlamentarul Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș, a făcut largi considerații despre bugetul de stat al României. De fapt, despre lipsa acestuia.

Este binecunoscut faptul că buget nostru strălucește prin absență în acest an ce deja și-a consumat prima lună.

Proiectul de buget considerat de austeritate va fi discutat în Parlament și cele două camere reunite și probabil după trecerea cu bine (?) a numeroaselor amendamente ar fi posibilă o votare a acestuia în acest final de săptămână.

Parlamentarul timișean a explicat că posibilitatea ca amendamentele liberale să treacă e foarte redusă. Ar putea fi motivul principal pentru care partidul de opoziție nu votează proiectul de buget. Fără a exprima părerea unanimă a partidului, personal, Alina Gorghiu este hotărâtă să nu voteze orbește acest proiect dacă nu se iau în considerare amendamentele ce vizează județul Timiș.

Altfel, ca județ, am fi văduviți de cel puțin 22 de milioane de lei după un calcul destul de sumar. Acești bani ar lipsi tocmai de la marile proiecte de infrastructură unde și așa sunt mari rămâneri în urmă.

„…acest buget lovește în toată lumea, lovește în primării, lovește în investiții, lovește în medicii de familie, lovește în comunitățile locale. Țin să precizez în calitate de senator de Timiș că dacă nu vor lua în calcul amendamentele pe care PNL le va face la nivel național, dar și pentru a diminua pierderea sau minusul pe care l-au impus Timișoarei de 22 de milioane de lei, eu nu voi vota acest buget… voi vota împotriva acestui buget”, a spus, tranșant, liberala Alina Gorghiu.

Pentru a fi tabloul complet, parlamentarul Gorghiu face un exercițiu de imaginație și încearcă să-și vadă colegii din PSD ”dacă vor ieși de sub masă”. Acolo unde ”se ascund de obicei pentru a fugi de răspundere”. Sigur că cei de la putere vor vota bugetul pentru a nu supăra conducerea partidului lor.

„…sunt curioasă dacă o să iasă de sub masă, unde sunt ascunși de doi ani de zile de când și-au câștigat mandatul, senatorii și deputații PSD de Timiș, ca să poată spună ce vor face la acest buget și cum vor vota. Convingerea mea este că vor vota pentru, din moment ce au rămas în PSD, vot vota pentru diminuarea bugetului pentru Timișoara, pentru diminuarea bugetului pentru județul Timiș, pentru a nu avea spital regional aici, pentru a nu avea centură, pentru a nu avea investiții, practic, și pentru a avea un buget de austeritate. Dacă bugetul va rămâne așa, în forma prezentată ultima dată ieri, administrațiile locale vor pierde peste 4,5 miliarde de lei, bani care în mod normal ar fi putut să meargă către investiții serioase ”, a mai explicat Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.