Curtea de Apel Timişoara menţine condamnarea la trei ani cu executare pentru Mihai Stepanescu, fostul primar al Reşiţei

245

Curtea de Apel Timișoara (CAT) a hotărât definitiv, vineri, menținerea sentinței Tribunalului Caraș-Severin prin care fostul primar al Reșiței, Mihai Stepanescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită.

”CAT respinge apelul (…) inculpatului Stepanescu Mihai împotriva sentinței penale nr. 15 din data de 6 aprilie 2016 pronunțată de Tribunalul Caraș-Severin în dosar, ca nefondat. (…). Definitivă. Pronunțată în ședința publică din data de 15 iulie 2016”, arată site-ul CAT.

Tribunalul Caraș-Severin i-a mai aplicat lui Stepanescu pedepse complementare de interzicere a exercitării unor drepturi, conform art. 66, pe o perioadă de cinci ani, dar și cea accesorie, a interzicerii acelorași drepturi, pe durata executării pedepsei principale. Totodată, s-a dedus, conform art. 72 din Codul penal, durata reținerii și arestării preventive din durata pedepsei principale, de trei ani de închisoare.

Mihai Stepanescu a fost ridicat de DNA pe data de 19 noiembrie 2015, fiind acuzat de luare de mită, iar pe 23 noiembrie a demisionat atât din funcția de primar al municipiului Reșița, cât și din cea de președinte executiv al PSD Caraș-Severin.

Potrivit rechizitoriului de la acea dată, în perioada noiembrie 2014 — noiembrie 2015, Mihai Stepanescu, în calitate de primar al municipiului Reșița, ”a pretins și primit diverse sume de bani ori bunuri și servicii de la un om de afaceri pentru a-și exercita în mod necorespunzător atributele funcției de primar, în sensul atribuirii în mod discreționar a unor contracte de lucrări de interes public, societății comerciale reprezentată de acesta din urmă”.

Mai exact, Stepanescu ar fi primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție de lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări. De asemenea, fostul primar ar mai fi pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj și efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor și lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de Stepanescu pentru acordarea discreționară a unor viitoare contracte în municipiul Reșița a fost de 214.954 lei.

Mihai Stepanescu se afla, la momentul arestării preventive, la cel de al doilea mandat de primar al municipiului Reșița.

LĂSAȚI UN MESAJ