9.9 C
Timișoara
miercuri 28 februarie 2024

Curs gratuit pentru locuitorii din Timiș care vor să devină asistenți maternali profesioniști

Iubești copiii, nu suferi de o boală cronică transmisibilă și ai vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani? Atunci poți să devii părinte de profesie pentru micuți din județul Timiș cu povești triste, abandonați.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (DGASPC) anunță că organizează un nou curs gratuit de formare a asistenților maternali profesioniști. Persoanele interesate trebuie să depună o cerere la sediul instituției, urmând ca angajați ai direcției să viziteze domiciliul acestora și să discute cu vecinii, familia și prietenii.

Ulterior evaluării, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi angajate numai după obținerea acestui document.

Conform legii, nu vor putea deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care au suferit o condamnare, au fost decăzuţi din drepturile părintești, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă sau suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

Mai multe informații despre cursurile organizate de DGASPC Timiș pot fi oferite la numerele de telefon 0256-490 281, 494 030, interioare 111 şi 180, respectiv, pentru zona Lugoj – 0256-336 788.

Alte subiecte :

Citește și :