Curăţarea unei toalete din Timişoara costă 5.000 de lei. Primăria plăteşte lunar 60.000 de lei

386

În cazul în care vă întrebaţi cât costă curăţenia unei toalete publice din Timişoara, vă spunem noi. Pentru că suma achitată de Primăria Timişoara, din bugetul local, este de 5.000 de lei lunar. Şi asta în condiţiile în care toaletele sunt mereu murdare, iar mirosul este greu de suportat chiar şi pentru câteva minute.

În total, din banii publici se scurg, lunar, 60.000 de lei pentru salubrizarea a 12 toalete publice din oraş. Acestea nu doar că sunt insalubre, ele nici nu sunt dotate cu rampe şi bare pentru persoanele cu handicap. Până şi primarul Timişoarei recunoaşte că plăteşte prea mulţi bani pentru servicii care… nu se văd. Şi nu mai puţin de 20 de angajaţi ai SDM se ocupă de curăţarea toaletelor.

„Am redus mult sumele, dar mi se pare că sunt costuri mari. Toaletele nu sunt civilizate, nu arată bine, produc şi miros neplăcut în jur. Cred că trebuie să construim toalete adevărate, civilizate, inclusiv cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, aşa cum sunt standardele lumii civilizate de astăzi”, a spus primarul Nicolae Robu.

Curăţenia pare că e scumpă şi pentru Primăria Timişoara. Lunar, din buget se cheltuie peste 30.000 de lei pentru curaţenia din imobilele în care îşi desfăşoara activitatea aparatul de specialitate al primarului, în care lucrează 10 angajaţi.

wc-public

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.