Telefonie şi internet de mii de euro, din bani publici, la Primăria Reşiţa

665

Nou instalat pe scaunul de primar al Reşiţei, Ioan Popa a început să verifice cum se cheltuie banii publici. Nu mica i-a fost mirarea să afle că serviciile de telefonie şi de internet pe care le achită instituţia costă exagerat de mult. Şi asta pentru că, în loc să existe un contract, cu o singură firmă, edilul şef a găsit nu mai puţin de 9 contracte.

Asta se traduce în facturi de 5.000 de euro lunar. Toţi banii provin din bugetul local. Cum primarul are şi o firmă, a făcut imediat o comparaţie.

“Sun la Monte Banato, aflu că şi noi avem vreo 35 de telefoane şi tot atâtea tablete, dar plătim la Vodafone doar 2.000 de euro! Am luat o foaie şi am făcut câte o bulă pentru fiecare contract. Am făcut 9 bule. Iar astea erau doar pentru aparatul propriu al primarului! Restul serviciilor au şi ele bulele lor”, a constatat Ioan Popa.

Culmea, aceste situaţii nu au fost constatate de Curtea de Conturi, care a făcut un audit la Primăria Reşiţa chiar anul acesta. Popa spune că va renegocia costurile cu firmele de teelcomunicaţii şi va rezilia unele colaborări. Primarul a decis şi să ia la verificat toate contractele pe care instituţia pe care o conduce le pentru a vedea dacă poate scădea sumele achitate lunar pentru diferite servicii externe.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine!
    Bagã dreptatea în Resita, cã de mult i-am simtit lipsa!
    Fii ca Vlad Tepes, cã altfel nu supravietuim în aceste timpuri finale ale apocalipsei. (nu mã refer la religia satanistilor, ci la fapt real socio-economic)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.