Bacalaureat 2016 la Timişoara: „A fost mult prea strict. Nu m-au lăsat să merg la baie de trei ori într-o oră!” VIDEO

1768

”Totul a fost mult prea strict. Supraveghetorii nu m-au lăsat să merg la baie de trei ori într-o oră. Nu m-au lăsat să mă mișc deloc. Toți erau panicați. Subiectul a fost destul de greu. Dar am reușit să mă consult puțin cu colegul meu. Weekendul acesta va fi party”, declară un elev plin de entuziasm.

”Subiectele au fost relativ ușoare la geografie. Sper să iau un 6”. Diseară merg să mă distrez”, susține o altă elevă.

Elevii timișoreni au venit vineri dimineață să susțină ultima probă scrisă de la examenul de bacalaureat cu mașinile de lux sau cu transportul în comun. Plini de entuziasm și foarte relaxați, unii candidați speră doar să treacă cu bine peste acest examen, iar alții vor să ia note mari și să urmeze o facultate.
Majoritatea absolvențiilor au ieșit din sălile de examinare cu o oră mai devreme, susținând că subiectele au fost foarte accesibile și ușoare. Chiar dacă proba scrisă de la Limba Română, care a avut loc miercuri, le-a creat dificultăți, elevii rămân optimiști.

Planurile de viitor sunt bine puse la punct, după weekendul bine meritat de relaxare. Facultatea de Medicină, FEEA sau Universitatea Politehnică din Timișoara sunt doar unele dintre alegerile tinerilor absolvenți. Din cauza costurilor foarte rdicate, prea puțini elevi își permit să studieze în străinătate. O singură elevă vrea să studieze psihologia în Germania, fiind ajutată și susținută de părinți.

”Astăzi totul s-a desfășurat în condiții de normalitate. Au fost 270 de candidați care au absentat, dar din fericire de data asta nu am avut elevi eliminați. Din fericire, elevii au înțeles scopul acestui examen. La această probă au fost înscriși 4.050 de candidați din județul Timiș”, declară prof. Petrov Mihaela, inspector școlar general adjunct.

”Subiectul de astăzi a fost super ușor. Sperăm ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor noastre. Facultatea vreau să o urmez în Timișoara. Studiile în străinătate sunt prea costisitoare și nu vreau să stau departe de părinți”, declară o tânără absolventă, la ieşirea din centrul de examinare.

”Subiectele au fost relativ ușoare. Eu și colega mea sperăm să luăm note peste 9. Am crezut că vor fi subiecte mult mai grele”, spune o altă elevă.

”Astăzi totul a fost foarte bine. Subiectele de la biologie au fost foarte accesibile și sperăm să fie note mari. Nimic nu a fost ieșit din comun. Totul s-a desfășurat în condiții bune. Nimeni nu a fost dat afară. Diseară mergem și petrecem”, susțin mai mulți absolvenți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ