13 C
Timișoara
joi 28 martie 2024

Vicepreședintele Traian Stancu vrea voluntari instruiți să intervină la inundații-VIDEO

Vicepreședintele CJT, Traian Stancu, are deja câte ceva de spus din noua sa perspectivă.
Ține în mod deosebit să le mulțumească tuturor celor ce s-au implicat în campania electorală. A fost o treabă bine făcută și s-a obținut în urma scrutinului un procent bun și o funcție în conducerea Consiliului Județean pentru formațiunea ALDE. A scos in evidență că trebuie felicitat colegul și primarul Vasile Petruescu din comuna Traian Vuia. Este o reușită mare pentru partid.

Vicepreședintele Stancu a arătat că principala sa atribuție se leagă de proiectele și investițiile din județ. A început o primă evaluare a a stadiului de derulare a proiectelor aflate în finanțare europeană. Până la acest moment nu au fost întârzieri foarte mari sau probleme ce ar putea duce la pierderea finanțării. Mai urmează în zilele următoare o întâlnire cu personalul executiv și tehnic ce se ocupă de finalizarea deponeului ecologic de la Ghizela. Cu ani în urmă, au apărut semnale că ar putea apărea piedici ce ar întârzia corecta finalizare a investiției. Se insistă pe corecta încheiere a lucrărilor pentru a se evita orice disfuncționalități.

Din punct de vedere administrativ, Stancu dorește o relație normală și corectă dar și productivă între consiliile locale și cel județean. Vor incepe discutii cu toate consiliile locale ale unităților teritorial administrative indiferent de apartenența politică. Toti primarii, viceprimarii dar mai ales consilierii locali să vină să ridice orice probleme. Se vrea o relație ce va duce mai hotărât la implicarea consilierilor în actul de administrare a localităților lor. De fapt, acesta este și țelul politicii, de a ridica comunitatea respectivă, indiferent de mărimea sau gradul localității.

Până la acest moment încă nu a avut o întâlnire cu primarul Nicolae Robu, din motiv că nu au avut pe tapet proiectele comune. Discuții s-au mai purtat mai demult. E vorba de proiectul de modernizare al aeroportului utilitar Cioca. Discuții s-au purtat, toate părțile s-au felicitat și s-au pupat, toată lumea și-a dorit succes. Iar lucrarea s-a finalizat prin neînceperea acelui proiect. Dar ar putea sa înceapă din nou în orice moment, doar voință să fie.

Tot printre nefinalizări a fost si problema de la proiectul pentu pista de canotaj de la lacul Surduc. Din păcate nu s-a obținut finanțarea în colaborare cu Serbia. Nu din vina CJT-ului, ci din cauza părții din țara vecină care a avut probleme la documentația pe proprietate. Dar se încearcă din nou depunerea în toamnă a dosarului de data asta, împreună cu Ungaria. A doua oară poate cu mai mult noroc. Traian Stancu mai precizează că a început prima zi a mandatului său, încă înainte de a-si primi biroul și atribuțiunile prin necazurile pricinuite de inundațiile din zona Gătaia, Rovinița, Sângeorge si Denta.

„Mă bucură foarte mult un aspect, crește foarte mult față de dățile trecute intervenția voluntară a cetățenilor din localitățile afectate. Chiar aș vrea să felicit Primăria Gataia. Am văzut cetățeni în număr mare alături de primar și viceprimar. Au depus un efort fantastic la muncă. Cetățenii au început să înțeleagă că sunt și ei o forță de intervenție. Se apără pe sine și proprietățile lor. Dotarea a crescut mult la ISU și la Apele Române. Este aproape de foarte bună. Au utilaje, pompe, instalații de încărcat saci cu nisip. Nu prea ar mai trebui multe la partea materială. Dar ar trebui lucrat la coordonarea între primării și ISU și Apele Române. Aș dori ca șefii de sector de la ape să fie dublați de cetățeni voluntatri din localitățile respective. Acești cetățeni voluntari să aibă o pregătire teoretică și practică făcută cu specialiștii de la Direcția Apelor. Nu e o defecțiune în sistem, dar dacă dezastrul ține mai multe zile, trebuie să putem roti oamenii obosiți, să nu stea multe zile în post și să nu mai dea randament. Am văzut oameni obosiți și nedormiți. Pentru a nu cădea fizic pot interveni și voluntarii. Unii se pot deplasa mai repede dacă locuiesc în zona de inundație și o cunosc. În această problemă se pot implica primăriile și Prefectura și specialiștii de la Ape. Pe teritoriul ei, primăria este factor răspunzător. Nu mai este ca în anii de demult când unii munceau de zor, iar alții se aflau la birt”, a declarat vicepreședintele.

Acești responsabili de sector ar trebui să fie fază superioară de mobilizare a populației. Nu strică nimănui să aibă o bună pregătire. A fost o mare implicare a cetățenilor și datorită lor nu s-a inundat orașul Gătaia.

Alte subiecte :

Primarii PNL din Timiș, pe cale de a se consola cu noua situație politică

Primarii PNL din Timiș care l-au susținut pe Alin Nica se pregătesc să se regrupeze în spatele președintelui interimar al filialei, Vasile Blaga. Deocamdată...

Două evenimente la care sunt așteptați iubitorii de muzică și poezie

Walter Ghicolescu va concerta pentru prima dată în Timișoara vineri, 29 martie la ora 20, la Porto Arte, sau „Vaporu” cum mai este cunoscut...

Citește și :