Cupa Max Ausnit a ajuns la a șasea ediție și așteptă sportivii la startul de la Lugoj

224

Entuziaștii organizatori de evenimente sportive din Lugoj și-au adunat forțele și pornesc din nou la drum cu cea de-a șasea ediție a cupei Max Aușnit la ciclism. Memoria marelui industriaș interbelic va fi dusă mai departe de cei pe două roți.

Anul acesta pentru prima dată se va alerga două zile. În două probe diferite.

Ziua 1 – sâmbătă, 29 iulie: Circuit în centrul orașului Lugoj. Competiția este deschisă tuturor și va lega cele mai importante locuri din oraș. Se vor putea vedea cele două poduri, de fier și de beton, Teatrul Municipal dar și liceul Brediceanu de pe șaua bicicletei. Prin pedalarea pe ambele maluri ale Timișului se face o simbolică legătură între ele. Se alergă 12 ture a câte 2.8 km fiecare cu un total de 34 km.

Startul se dă în fața Primăriei. Toată cursa se desfășoară pe asfalt dar evident mai sunt și gropi pe parcurs. Întreg parcursul este susținut de drum asfaltat, ici colo câte o urmă de cutremur și mici fisuri în asfalt sau câte o groapă săltăreață, dar le vei găsi marcate și le vei învăța după prima tură, pentru ca mai apoi să le abordezi ca elemente palpitante ale cursei. Întâlnirea este pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor la premiere, muzică și voie bună.

Ziua 2 – duminică, 30 iulie este rezevată unei curse de fond. Etapa „clasică” ce a consacrat Cupa Max Ausnit, pe un traseu modificat cu profil valonat, cățărări scurte, coborâri tehnice și peisaje superbe. Peste 100 km cu 1000 de metri diferență de nivel care vor stoarce adrenalina atât din profesioniști cât și din amatori – aceștia vor avea la dispoziție si o variantă mai scurtă de traseu. Întreg traseul are 117 km.

Se pornește cu start neutralizat din parcarea A&O Truck Stop, pe DN6 Centura Ocolitoare a Lugojului. Se va rula în pluton, în spatele mașinii oficiale, pentru 2.5 kilometri, până la ieșirea de pe DN6 spre satul Tapia. Virajul la stânga va marca și startul real al cursei.

Fondul de premiere a crescut, surprizele vor fi mai numeroase, iar taxa de participare a rămas aceeași – 0 (da, zero) lei. Iar premiile sunt extrem de tentante.

Înscrierile pe http://maxausnit.raceday.ro/ și pe pagina de facebook a evenimentului

LĂSAȚI UN MESAJ