Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo vine cu surprize

952

Vremea se va încălzi în toată ţara şi va ajunge să fie mai caldă decât normal, deosebit de caldă în sud şi în vest, unde duminică şi luni maximele vor trece chiar de 20 de grade.

VINERI

Vineri, temperatura aerului va avea valori mai scăzute în majoritatea regiunilor. Maximele se vor încadra între 4 și 12 grade, valori sub mediile climatologice. În sudul și sud-estul țării, dar și în zona montană, doar izolat vor fi posibile precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare la munte și ploaie, în rest. Dimineaţa va fi brumă în mare parte din ţară iar în zonele joase de relief, în special în centrul ţării, pe arii restrânse va fi ceaţă.

La munte, temperatura aerului va avea valorile termice mai coborâte decât mediile multianuale specifice acestei date din an. La amiază vor fi 2 grade la Păltiniş şi la Predeal, 1 grad la Semenic şi la Sinaia, 3 la Arieşeni şi -5 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Cerul va fi variabil, cu înnorări peste zi când doar cu totul izolat vor fi posibile precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va avea unele intensificări pe creste. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă.

În zonele intracarpatice, cerul va fi variabil dar soarele se va arăta numai după ridicarea ceţii care va fi prezenta în special în Transilvania. Maximele zilei, mai mici decât mediile climatologice nu ajung nici la 10 grade: 8-9 grade cel mult la Timişoara, Arad, Oradea, Alba Iulia, Sibiu, 7 grade în Baia Mare şi 4-6 grade în depresiunile transilvane.

În sud, vor fi înnorări trecătoare dar numai izolat ploi slabe. Şi aici este mai rece decât normal, maximele zilei sunt în jur de 10 grade, cel mult 12 la Drobeta Turnu Severin.

SÂMBĂTĂ

Sâmbătă, vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această dată, în partea de vest a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade la Miercurea Ciuc și 15 grade la Timisoara.

Numai izolat, în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea şi Bărăgan, vor fi ploi slabe. Vântul va avea intensificări către seara, în zona montană înaltă. Dimineaţa, local în vestul, nordul și centrul țării și pe spații restrânse în sud și în est, se va produce brumă. Va fi și ceață, cu precădere în zonele joase de relief.

DUMINICĂ

Duminică, vremea va continua să se încălzească, în vestul şi sud-estul ţării. Temperaturile maxime trec de 10 grade în aproape toată ţara şi ajung la 20 poate şi 21 de grade în Banat, la Timişoara.

Va ploua, în general slab, local în vestul, centrul și nordul țării și izolat în rest. Dimineaţa, pe suprafeţe mici în zonele joase de relief va fi ceaţă, iar în depresiunile intramontane, bruma.

LĂSAȚI UN MESAJ