Care este cel mai bun moment pentru a-ți rezerva vacanța de Crăciun

98

Potrivit motorului de căutare Momondo România, care a analizat 13,2 miliarde de preţuri pentru zboruri pentru cele mai populare 100 de rute, decembrie este una dintre cele mai aglomerate luni în aeroport, când românii pleacă de Crăciun şi de Anul Nou. Ca şi când în luna respectivă preţurile nu ar fi deja sunt suficient de ridicate, popularitatea în rândul cerinţelor de zboruri în decembrie determină, de asemenea, creşterea preţurilor de zbor. Din fericire, românii încă mai pot găsi bilete de avion ieftine pentru că motorul de căutare momondo.ro dezvăluie cea mai bună perioadă pentru a rezerva biletele de avion pentru următorul sezon al vacanţelor.

Aşadar, potrivit Studiului Anual de Zboruri, s-a constatat faptul că cele mai ieftine bilete de avion sunt rezervate cu 56 de zile înainte de data plecării, când consumatorii pot economisi, în medie, 28% din costuri. Acest lucru înseamnă că primele zile ale lunii noiembrie sunt cel mai bun moment pentru a rezerva bilete de avion pentru Crăciun şi Anul Nou.

„Pe lângă cea mai bună perioadă pentru a face o rezervare, în studiul nostru am descoperit că preţurile pot varia enorm şi în funcţie de ziua şi ora plecării, cele mai scăzute fiind de obicei în zilele de marţi şi cele mai ridicate în zilele de sâmbătă. Diferenţa medie de cost pentru zbor este de 11% între aceste două zile ale săptămânii”, spune Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt Momondo România.

În ultimii doi ani, datele companiei au arătat că cele mai ieftine bilete au putut fi găsite cu 53 de zile în avans, dar în acest an datele au demonstrat că cele mai ieftine bilete se găsesc cu 56 de zile înainte de plecare. Pe de altă parte, călătorii pot găsi cele mai scumpe bilete în cazul în care aleg să rezerve zborul în ziua plecării.

Când vine vorba de sărbătorirea Crăciunului şi a Anului Nou în străinătate, Bangkok este cea mai populară destinaţie în rândul românilor în acest an.

„Zborurile către Bangkok au, de fapt, cele mai ridicate preţuri atunci când călătorim în ultima săptămână din decembrie, din cauza interesului mare la nivel general. Călătorind spre Bangkok în ianuarie sau februarie, călătorii pot economisi până la 30% din costurile de zbor şi, alegând primăvară ca sezon pentru a merge acolo, pot economisi până la 35% din costurile de zbor”, mai spune Mircea Giurcă.

 

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ