Cum va fi vremea în următoarele zile !

335
canicula

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de caniculă pentru nouă județe din vestul țării, printre care Caraș-Severin, valabilă pentru următoarele trei zile.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de caniculă valabil de vineri până duminică în jumătatea vestică a țării.

În acest interval, valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi în creştere, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade.

În Banat, Crişana, jumătatea de vest a Olteniei şi în sud-vestul Transilvaniei, vremea va deveni caniculară, iar temperaturile maxime vor urca spre 37…38 de grade. Pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Bihor și Hunedoara, valul de căldură se va extinde treptat. Vremea va fi caniculară după-amiaza pe arii relativ extinse,  iar temperaturile maxime vor urca spre 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate. Local vor fi averse însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului care izolat pot lua aspect de vijelie. Vor fi condiții de grindină și izolat se vor cumula cantități însemnate de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ