Băieţii cu ochii albaştri din subdivizia lui Robu vor să ajungă calfe? Cum i-au agasat pe meșteșugarii veniți la Timișoara. VIDEO

794

E destul de cald pe afară, iar băieţii cu ochii albaştri, când n-au chef de stat la terasă, că oricum prin pieţe nu-i găseşti, nici prin staţii de tramvai, dar nici patrulând pe străzi, îşi caută de lucru, poate, poate, apare ceva.

Eu zic că poate vreo nicovală sau vreun ciocan de la calfele de pe Mărăşeşti. Cu aprobare de la Primăria Timişoara, pentru trei ateliere demonstrative, un grup de aşa zise „calfe”, şi-a desfăcut marfa cu autorizaţie, pe strada Mărăşeşti, colţ cu Eugeniu de Savoya, şi şi-a început demonstraţiile în cioplit piatra sau sculptat lemnul, dar şi bătut fierul, aşa cum făceau odinioară strămoşii noştri.

Evenimentul este parte al unui proiect mai amplu pus la punct de Organizația Kolping România. Este vorba despre o tabără de tineret româno-germană care promovează tradiţiile meşteşugăreşti. La eveniment au venit imediat polițiștii locali care, din oră în oră, i-au sâcâit pe organizatori. Grupuri de ,,oameni ai legii Robu” se tot perindau la atelierele de meșteșugărit, parcă pentru a-și face prezenţa. Poate că la Primăria Timişoara se va face curs de calificare în fierari sau cioplitori, că altfel nu-mi explic , de ce atâtea controale, fără rost şi fără noimă.

„Noi am primit aprobare, ca astăzi de la orele 14.00 să avem ateliere demonstrative aici pe Mărăşeşti, pe aleea pietonală, ne-am scos autorizaţie, am venit şi acum am înţeles că nu nu am avut un aviz de transport, am intrat cu maşina cu care am dus piatra de sculptat şi nicovala, au avut înţelegere şi nu ne-au amendat, însă au venit de mai multe ori să verifice numărul de autorizaţie (rău e să nu ai ţinere de minte ..n.r), buletin, datele . Oare cu ce am greşit?” îşi pune întrebarea unul dintre organizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ