Cum va arăta noua maternitate ce va face parte din Spitalul Municipal Timișoara. FOTO

254

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu noua maternitate care se va ridica la Timișoara. Aceasta va face parte din Spitalul Municipal Timişoara şi va înlocui Clinica de Obstetrică şi Ginecologie Dr. Dumitru Popescu.

”Așa va arăta noua maternitate a Timișoarei, pe care o va construi Primăria Timișoara. Proiectul avansează frumos și sper ca în 2019 să o putem vedea ridicându-se, pe teren! Timișoara este un oraș cu foarte mulți tineri, iar tinerii trebuie să-și întemeieze familii și să facă copii”, a scris Robu pe Facebook, alături de fotografii.

Noua maternitate va fi ridicată de la zero pe un teren al Primăriei Timişoara din zona Calea Bogdăneştilor, mai exact pe strada Balta Verde. Astfel, bugetul local va fi degrevat de o cheltuială lunară cu chiria pentru spaţiul de pe Odobescu de peste 5.000 de euro.

Contractul pentru proiectarea viitoarei maternităţi a fost semnat deja şi documentele tehnice trebuie pregătite în 5 luni.

Maternitatea va avea demisol, parter şi şase etaje. Va include 236 de paturi – 150 de paturi pentru obstetric, 70+ paturi neonato, 6 la terapie intensivă.

În viitoarea maternitate vor funcţiona şi laboratoare medicale, blocuri operatorii şi de naşteri, dar şi o secţie de fertilizare in vitro. Condiţiile vor fi demne de doamnele cu pretenţii şi normale pentru Europa.

Licitaţia pentru desemnarea unui constructor, estimează autorităţile, va dura până la finalul trimestrului 3 a anului 2019. Abia apoi se poate vorbi de începerea lucrărilor.

Maternitatea Odobescu, care aparţine Spitalului Municipal, este cea mai mare maternitate din regiune, de gradul 3, şi preia multe cazuri din judeţele vecine.

LĂSAȚI UN MESAJ