Cum se tratează apa dintr-o piscină gonflabilă

40

Odată cu apropierea rapidă a verii, probabil că visați să vă petreceți cea mai mare parte a timpului liber în piscină. Cu toate acestea, deși este minunat să vă bucurați de tot ceea ce are de oferit o piscină, este important să știți cum să întrețineți și să tratați apa acesteia.

Acest lucru este valabil chiar și pentru piscinele gonflabile mai mari, cum ar fi o piscină Intex, care nu poate fi curățată, uscată și reumplută zilnic, precum piscinele gonflabile și piscinele de plastic pentru copii.

Înainte de a începe chiar să testați și să tratați apa piscinei gonflabile mari, veți dori să știți câți litri de apă aveți în piscină. O mulțime de produse chimice [pentru piscine] vă vor spune cât de mult să adăugați, dar veți dori să faceți calculele pentru a vă asigura că adăugați cantitatea potrivită. Nu exagerați doar pentru că asta ați văzut pe sticlă. Cu alte cuvinte, veți dori să cunoașteți numărul de litri din piscină, astfel încât să puteți fi cât mai exact posibil în timpul procesului de tratament.

Ar trebui, de asemenea, să vă asigurați în mod proactiv că folosiți produsele chimice pentru piscină în condiții de siguranță. Acest lucru înseamnă că citiți instrucțiunile de pe sticlă și că le respectați, vă puneți ochelari de protecție și mănuși sau orice spun instrucțiunile pentru echipamentul de siguranță. De asemenea, veți dori să vă asigurați că depozitați corespunzător substanțele chimice, astfel încât copiii sau animalele de companie să nu poată intra în ele.

Primul lucru de care aveți nevoie pentru a vă trata piscina gonflabilă este un test fiabil. Puteți face acest lucru fie cu benzi de testare, fie cu un kit de testare a lichidelor. Pentru o piscină Intex sau o piscină gonflabilă mai mare, probabil că cel mai bine este să mergeți cu o sticlă de benzi de testare. Specialiștii recomandă în mod specific o bandă de testare cu cinci sau șapte benzi de testare care include citiri pentru clor (atât pentru clor liber, cât și pentru clor total), pH, alcalinitate și acid cianuric (sau CYA).

Odată ce aveți un kit de testare, veți dori să vă verificați apa urmând instrucțiunile producătorului. Dacă vă simțiți nesigur, puteți chiar să vă duceți apa la un magazin local de piscine pentru ajutor (doar sunați mai întâi pentru a vă asigura că pot testa apa).

Ajustați pH-ul și alcalinitatea. De cele mai multe ori, acestea vor fi scăzute. Veți dori să ajustați mai întâi alcalinitatea, deoarece de obicei vă va ridica și pH-ul. Alcalinitatea ar trebui să fie între 100 și 150 de părți pe milion. 125 de părți pe milion este ideal. Pentru a crește alcalinitatea, puteți folosi un dispozitiv de creștere a alcalinității; pentru a scădea alcalinitatea, puteți folosi acid muriatic, care trebuie folosit cu echipament de siguranță adecvat.

Atât nivelul clorului, cât și cel al pH-ului sunt deosebit de importante. Aceste două lucruri sunt importante deoarece clorul este de fapt cel care ucide germenii din apă. Specialiștii recomandă un nivel de clor în piscine de cel puțin o parte pe milion (sau ppm). Dacă nivelul de clor este prea ridicat, puteți folosi un neutralizator de clor sau puteți dilua apa.

pH-ul determină eficiența clorului atunci când vine vorba de uciderea germenilor. Specialiștii recomandă un pH cuprins între 7,2 și 7,8. Dacă coborâm sub 7,2, începem să devenim mai acizi [și] clorul funcționează mai bine, dar ar putea coroda echipamentul și înotătorii s-ar putea simți inconfortabil în apă. Dacă depășim 7,8, clorul devine din ce în ce mai puțin eficient pe măsură ce numărul crește și apa devine mai bazică. Acest lucru poate duce la faptul că germenii nu sunt uciși în mod eficient și, de asemenea, poate duce la o experiență mai puțin ideală pentru înotători.

Poate fi dificil să se echilibreze pH-ul într-un corp de apă precum o piscină gonflabilă mare sau o piscină Intex – mai ales după ce plouă – așa că este important să urmăriți îndeaproape acest nivel pentru a vă asigura că apa este sigură și sănătoasă. Pentru a ajuta la echilibrarea pH-ului, puteți utiliza un crescător și un diminuator de pH.

LĂSAȚI UN MESAJ