Cum scăpăm de epidemia de rujeolă din vestul țării, fără vaccin!

393

Vești extrem de proaste! În plină epidemie de rujeolă, stocul de vaccin este aproape epuizat, în întreaga ţară. Acesta lipseşte, chiar şi de două luni, în zece judeţe, inclusiv în Banat, în Hunedoara şi Caraş Severin.

Potrivit Radio Timișoara, epidemia de rujeolă care afectează România a dus la 18 decese până acum și la peste 4.000 de îmbolnăviri. Direcțiile de sănătate avertizează că până la sfârșitul acestei luni stocurile de vaccin anti-rujeolic vor fi epuizate.

Stocurile de vaccin ROR – utilizat împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei sunt epuizate încă din luna februarie în zece dintre direcţiile judeţene de sănătate publică, respectiv Ilfov, Vrancea, Tulcea, Satu Mare, Mehedinţi, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Botoşani şi Argeş.

La sfârșitul lunii trecute, cele mai multe cazuri de îmbolnăviri erau înregistrate în opt judeţe. Cele mai multe cazuri sunt în Caraş-Severin, peste 850, Timiş – aproape 750 si Arad, cu peste 700 de cazuri de rujeolă.

Grav este că numai în ultima săptămână din martie, au fost înregistrate peste 110 cazuri noi de rujeolă şi un deces.

Ministerul Sănătății desfăşoară la nivel naţional o campanie de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între nouă luni şi nouă ani. „Campania se va încheia curând din lipsa vaccinului, ceea ce este o gravă problemă”, atrag atenția medicii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ