Cum sărbătorim 1 Mai la Timișoara? Cu amenzi pentru grătare, amenzi pentru parcare, amenzi pentru gunoaie, amenzi pentru urinat

890

Poliția Locală Timișoara atrage atenția persoanelor care vor să se bucure de aer liber în weekend-ul prelungit de 1 Mai că trebuie să respecte anumite reguli, referitoare la ieșirea la iarbă verde, la picnic și grătare.

Poliția locală ține să atragă atenția că, potrivit Legii 54/2012, persoanele fizice care desfăşoară activitatea de picnic sunt obligate, printre altele, să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă, să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat, să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop, să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate, amenzile fiind încadrate între 300 și ajungând până la 3000 lei.

Desfăşurarea activităţii de picnic în afara zonelor special amenajate pentru astfel de activităţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei.

La nivelul municipiului Timişoara, activitățile de picnic sunt permise, dar fără aprinderea focului, în parcurile special amenajate Carmen Sylva, Parcul Uzinei și Parcul Karlsruhe.

Pe platoul din zona Pădurea Verde, vizavi de Muzeul Satului, locație devenită deja tradițională, se pot desfășura, de asemenea, activități specifice sărbătoririi zilei de 1 Mai.

LĂSAȚI UN MESAJ