Banerul comunist, ilegal! Timişorenii care au protestat de ziua lui Robu, buni de plată

323

Tribunalul Timiş a decis că cei doi timişoreni care au protestat anul trecut, de ziua primarului Nicolae Robu, zi în care au fost lansate oficial vaporaşele pe Bega, afişând un baner comunist au greşit şi că trebuie să plătească sanţiunea aplicată atunci de Poliţia Locală.

Vă amintim că în mai 2016, când au fost puse pe apă vaporaşele, doi timişoreni au afişat pe un pod un baner pe care scria: „La mulți ani, mult iubite și stimate tovarăș! Nicolae Robu, ctitor de oraș erou între eroii neamului”. De asemenea, a fost fluturat şi un steag al fostului PCR. Poliţiştii locali au considerat că cei doi au jignit, prin protestul lor, pe toţi cei prezenţi la eveniment şi i-au amendat. Aceştia au contestat sancţiunea. Au avut câştig de cauză în primă instanţă, dar magistraţii Tribunalului Timiş au dat dreptate în final poliţiştilor.

„în data de 24 aprilie am avut un nou termen de judecată pentru anularea contravenţiei aplicată de către Poliţia Locală împotriva mea şi a colegului pentru că am jignit publicul prezent la lansarea ilegală la apă a vaporettelor cu ocazia zilei de naştere a măreţului şi iubitului nostru primar din Bocsig prin afişarea steagurilor comuniste. Vă anunţ cu stupoare că am pierdut acest proces la aproape un an de la eveniment şi acest lucru mă determină să declanşez un război total cu tovarăşul miliţian Cojan Dorel. Nu sunt supărat pe magistratul care face jocurile administraţiei locale şi chiar îi mulţumesc pentru imboldul pe care mi-l dă ca să nu renunţ la demersul de demitere a acestui individ care nu are ce cauta în oraşul Timişoarea, simbol al democraţiei şi libertăţii de exprimare în România. Am solicitat primăriei instalarea unui cort pentru strângerea de semnaturi pentru demiterea impostorului în Piaţa Operei şi dacă îmi este refuzat acest drept, voi intra în greva foamei până la victoria finală. În acelaşi timp voi trimite sesizări către toate instituţiile abilitate din România cât şi către toate ambasadele şi instituţiile europene pentru a semnala derapajele din societatea timişoreană”, a postat unul dintre timişorenii amendaţi pe Facebook.

Primarul Timişoarei şi-a făcut un obicei de a organiza evenimente spectaculoase de ziua lui de naştere. În 2015, la inaugurarea pasajului Michelangelo acesta a adus muzicieni de la operă care au cântat în pasaj.

Citește și: De ziua lui, primarul Nicolae Robu a… intrat la apă! Între aplauze şi proteste, edilul a inaugurat cursele pe Bega cu primii pasageri FOTO + VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ