Cum „atacă” vopseaua verde „Asociația Verde pentru Biciclete”!

601

De curând s-a finalizat lucrarea de modernizare a sensului giratoriu de la piața Mărăști. Cu acest prilej, a fost inițial afectată, iar mi apoi renovată și pista de biciclete ce se află în paralel cu trotuarul de lângă gardul parcului Botanic.

Acolo de mult era un diferend între autorități și bicicliști. Pista era vopsită într-o culoare prăzulie ce aducea cu nuanța de verde invocată de cicliști. Dar era doar un decor inutil și periculos. La orice ploaie, mai cu seamă dacă era toamnă și mai erau și frunze pe jos, era imposibilă o frânare sau o accelerare. Imediat cauciucurile alunecau foarte periculos. Vopseaua udă nu oferea deloc aderență. Asociația pomenește chiar de accidentări pe astfel de porțiuni vopsite. S-a cerut în numeroase prilejuri renunțarea la acel verde mai periculos decât „verdele de Paris”. Acum la finalizarea șantierului, fatalitate, din nou s-a vopsit acea porțiune.

Agasați de acest aspect de necolaborare, membrii asociației de cicliști face o interpelare ce se dorește publică.
Ana Munteanu ca program manager al „Verde pentru Biciclete” comunică următorele aspecte la care cere lămuriri serioase și urgente:
În urma discuțiilor avute în cadrul grupului comunității bicicliștilor din Timișoara, în data de 18 octombrie 2018 Verde pentru Biciclete a înaintat către Primăria Municipiului Timișoara o cerere conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
Simțim nevoia unei mai mari transparențe din partea administrației locale, acesta este motiv pentru care am cerut mai multe lămuriri legate de aspecte tehnice care vizează infrastructura velo din Timișoara.

Redau mai jos textul cererii:
„Ca urmare a declarațiilor făcute de ”reprezentanții municipalității” într-un articol din presă, conform cărora vopseaua folosită pentru vopsirea pistei de biciclete dintre Piața Mărăști și pasajul de cale ferată dintre Piața Mărăști și Piața Consiliul Europei este o “vopsea standardizată pentru pistele de biciclete”, doresc să primesc o copie de pe următoarele documente:
1. Fișa Tehnică a Produsului folosit pentru vopsire
2. Metoda de Aplicare comunicată de producătorul vopselei
3. Agrementul Tehnic, Declarația de Conformitate și/sau Declarația de Performanță aferentă produsului
Precizez că, dacă au fost folosite mai multe produse în procesul de vopsire, doresc a-mi fi transmisă documentația de mai sus pentru fiecare dintre produsele cu pricina.
Documentele fac parte din Cartea Tehnică a Construcției, Capitolul B – Documentația Tehnică Privind Execuția.
Doresc ca răspunsul să-mi fie comunicat electronic la adresa de e-mail: contact@pedaleaza.ro
Pentru Verde pentru Biciclete Ana Munteanu Timișoara 18 octombrie 2018”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.