Cultura se va manifesta la poalele Semenicului, în toate dimensiunile ei

103

Cultura se va manifesta la poalele Semenicului timp de 10 zile în toate dimensiunile ei, în cadrul manifestării ”Reșița în 10 dimensiuni”.

Evenimentul va oferi reșițenilor și nu numai, în perioada 02.10.2017 – 11.10.2017, piese de teatru, expoziții de pictură, lansări de carte, întâlniri cu oameni importanți ai urbei, spectacol de folclor și dansuri de societate, dar și un simpozion pe probleme de sănătate.

Pentru iubitorii de teatru și film, în fiecare zi a manifestării vor fi puse în scenă spectacole de către actorii teatrelor: Teatrul de Vest din Reșița, Teatrul Regina Maria, Teatrul Mic din Sibiu, Teatrul Evreiesc de Stat; precum și pelicula Reșița pe film, documentar anii 1970-1980, realizat de Muzeul cineastului amator Reșița.

”Reșița în 10 dimensiuni” se va deschide luni, 2 octombrie, la ora 17 cu o expoziție de pictură a reșițeanului Bogdan Piperiu, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița. Miercuri, 4 octombrie, Dan Farcaș va avea o întâlnire cu liceenii: Hipercivilizații în Cosmos și Simțurile paranormale ale omului, iar joi, 5 octombrie, ora 18, vârstnicii vor avea parte de un spectacol folcloric dedicat lor, urmat de dansuri de societate. Vineri, va fi o lansare de carte, iar sâmbătă la ora 11: Simpozion pe teme de sănătate – Tema: ”Dizlipidemiile – cauze, efecte, soluții” organizat de Asociația diabeticilor din Reșița. La ora 13 – Masă rotundă cu membrii Cenaclului ,,Semenicul”. Tema: Evoluția conceptului de libertate de-a lungul Istoriei.

Și copiiilor le este dedicată o zi din cele 10, astfel că duminică, 8 octombrie, vor putea asista la un spectacol de magie și iluzionism, cu magicianul Lorenzo Cristian.

Evenimentele culturale vor curge în toate aceste zile. Și iubitorilor de folk și poezie le este pregătit un spectacol realizat cu ocazia acordării premiilor pentru câștigatorii Concursului Național de Poezie ,,Ion Chichere”, ediția nr II. Marian Apostol, directorul Casei de Cultură și organizatorul acestui maraton cultural va face o prezentare a pelerinajului pe care l-a facut în acest an pe Camino Frances, până la Santiago de Compostela. Prezentarea va fi dublată și de un montaj foto, cu imagini de pe traseu. Manifestările sunt organizate cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin și al Primăriei Reșița.

LĂSAȚI UN MESAJ