CSM Timișoara vânează 4 medalii la Naționalele de lupte

90

Luptătorii timișoreni încep lupta pentru primele medalii ale anului la Campionatele Naționale. ”Vrem 3-4 medalii” este obiectivul declarat pentru concursul de la Craiova.

La sfârșitul acestei săptămâni se inaugurează sezonul competițional intern în lupte. Prima competiție a seniorilor din 2016 este chiar și cea mai importantă, Campionatele Naționale individuale. Pe lângă titlurile naționale puse la bătaie miza întrecerii este imensă, accederea în calificările Jocurilor Olimpice din vară.

Pentru CSM Timișoara turneul inaugural al anului reprezintă prima șansă de a aduna medalii în acest an. ”Obiectivul nostru este acela de a cuceri 3-4 medalii cu lotul de 9 sportivi pe care îl vom deplasa. Avem așteptări de medalii de la Pricob Simona, Dobre Estera, Gavriliuc Laura, Filip Marin și Tudor Simona. Cea mai interesantă va fi lupta de la categoria 53 kilograme unde Pricob și Dobre sunt marile favorite și probabil se vor înfrunta în finală”, a punctat antrenorul Petru Brândușan.

CN individual se va desfășura la Craiova, iar această competiție reprezintă criteriu de selecție pentru alcătuirea lotului naționale ce va reprezenta România la Campionatul European și la cele trei turnee de calificare pre-olimpice. ”ne-am pregătit foarte bine, unele fete au fost în cantonamentul din Ucraina cu lotul național. Dorința sportivilor este mare, fiecare vrea să meargă la Olimpiadă. Noi sperăm să avem un sportiv calificat la JO din acest an”,  completat antrenorul secției de lupte.

Gândurile CSM-ului zboară și către Superliga pe echipe, acolo unde echipa feminină are de apărat titlul național. Timișorenii au făcut două transferuri în perspectiva acestei competiții, Krista Incze (63 kilograme) și Adina Popescu (69 kilograme) vor întări lotul în cele trei etape ale Superligii. Un campionat ale cărei etape se vor desfășura în vară și toamnă la Lugoj, Timișoara și București.

LĂSAȚI UN MESAJ