Criză într-un oraș din Banat. Mesajul primarului pentru cei aproape 700 de cetățeni care își pierd locul de muncă

5714

După ce compania Delphi Packard a anunțat oficial că își închide fabrica de la Moldova Nouă, la sfârșitul lunii martie, primarul orașului, Adi Torma, a ținut să-i asigure pe cetățenii care vor fi disponibilizați (698 de angajaţi ) că va face tot ce-i stă în putere pentru a le asigura acestora noi locuri de muncă. Edilul spune că va căuta investitori interesați de forța de munca calificată din Moldova Nouă și că va expune situația primului-ministru și ministrului Economiei!

Iată mesajul postat de Adi Torma pe rețeaua de socializare Facebook:

,,Dragi concetățeni,

Pentru că în ultimele zile au apărut informații legate de închiderea fabricii Delphi Packard din Moldova Nouă, vreau să vă aduc la cunoștiință punctul meu de vedere şi viitoarele acțiuni pe care le voi întreprinde pentru a ieși din acest moment de criză. În primul rând, vreau sa fac câteva precizări datorită dezinformărilor apărute pe paginile de Facebook ale haitei de hiene:

Delphi Packard a fost sprijinită de catre Primaria Moldova Nouă în mandatul domnului primar Ioan Chisăliţă, iar în perioada fostului primar de tristă amintire, beneficiarul unui loz câștigător cu funcția de prefect, s-a extins alături de camarila PSD Caraş-Severin cu un presupus ajutor de stat care nu a mai venit din motive simple, cunoscute de noi toţi: PSD știe doar să mintă!

În momentul venirii Delphi Packard în zona, aceeași camarilă de impostori adunată sub umbrela PSD Moldova Nouă, a dat afară patru consilieri locali care au încălcat linia impusă de binomul Lupu–Băleanu, care nu mai putea ajunge la «cașcaval». Să nu uităm că PSD a condus orașul în frunte cu câștigătorul la loz a funcției de primar în perioada 2000 – 2008, când s-a închis defintiv Moldomin, care în anul 2000 peste 5.000 de angajați. Unde erați atunci călăilor? Evident la ciolan!

Abia in 2016 am discutat cu cei de la Delphi despre învățământul dual şi despre posibilitatea de a forma profesioniști în liceul din Moldova Nouă. Oare din 2012 pana în 2016 ce a făcut «haita»? Noi pregătim şi în 2018 specialiști pentru minerit. De ce? Un sistem de învățământ în oglinda cu actualul ministru. De ce nu oferim ajutor de stat marilor investitori? Aceeași problemă este şi la Oravita, Anina, Oţelu Roșu, Bocşa sau Reşiţa.
Din acest punct de vedere, Primăria Moldova Noua a oferit maximum din ce putea oferi partenerului, dar eu, ca primar, nu aveam alte pârghii. Am avut contact continuu cu reprezentanții Delphi, dar din păcate strategia la nivel național nu o poate impune primarul. Evident ca aceasta este de acum istorie şi trebuie să privim în viitor, trebuie să găsim soluții, dar să nu uităm trecutul.

Îmi pare rău pentru situația neplacută şi îmi cer scuze celor care vor avea de suferit din aceasta cauză. În următoarele saptamâni vom acorda maxima atenție identificării unor investitori interesați de forța de munca calificată din Moldova Nouă, de facilitățile în infrastructura existente şi vom oferi tot ce poate pentru a motiva pe cei interesați. Voi transmite o scrisoare cu situația apărută doamnei prim-minstru şi ministrului Economiei solicitând o întâlnire. Voi solicita o întâlnire cu toate instituțiile abilitate din județ şi cu toţi deputații şi senatorii de Caraş-Severin şi Timiş pentru a participa la o ședinţă pentru identificarea de soluții.

În fine, pentru a demonstra ca orgoliul nu face parte din activitatea mea de primar, voi înainta o scrisoare actualului prefect Matei Lupu, cu care poate nu împărtășesc cele mai bune relații, dar cred că acum trebuie să demonstrăm amândoi că ne respectăm comunitatea care ne-a acordat deosebita onoare de a fi primari ai oraşului Moldova Nouă şi împreună să identificăm soluția de ieșire din această criză. Cu siguranţă, vom face tot ce este posibil legal şi omenește sa restabilim normalitatea în Moldova Nouă.”, a scris Adi Torma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.